Vyhráli o jeden gól a v tabulce si polepšili o jedno místo
Klub

Vyhráli o jeden gól a v tabulce si polepšili o jedno místo

Redakce

Boleslavští porazili Jihlavu, která momentálně uzavírá ligové pořadí, jen o jeden gól, ačkoliv příležitostí k výraznějšímu vítězství měli dost. Za náročných klimatických podmínek v nepříjemném dešti a větru získali zaslouženě tři body a posunuli se lize na desátou příčku.

První poločas se odehrával za hustého deště a nepříjemného větru. Boleslavští kontrolovali hru a tlačili se neúnavně k soupeřově brance. Jihlavští sice získali první roh utkání, ale jinak boleslavského brankáře Aghajeva zaměstnali velmi málo.
Boleslavští byli blízko gólu v 10. minutě, Přikrylovo zblokované zakončení jihlavský brankář Hanuš přikryl před dotírajícím Fabiánem. O deset minut později Přikrylův nadějný průnik se štěstím zastavil stoper Krejčí. Ve 22. minutě Hubínkův pas prodloužil Přikryl na Mebrahtua, jehož střelu Hanuš vytlačil mimo branku. Ve 25. minutě Rada z dobré pozice přestřelil jihlavskou branku. Ve 31. minutě Mebrahtu prostřelil brankáře Hanuše, ale sudí Lerch gól Boleslavi neuznal na pokyn asistenta Kotíka, jenž odmával ofsajd. O dvě minuty později Rada opět vysoko přestřelil branku.
Ve 33. minutě po Fabiánově přihrávce Mebrahtu utekl jihlavské obraně a podle brankáře Hanuše dal tentokrát již platný gól - 1:0.
V závěru prvního poločasu po Matějovského přihrávce Mebrahtu těsně minul pravý horní růžek soupeřovy branky, Aghajev bez problémů zpacifikoval Nového trestňák od postranní lajny a Boleslavští promarnili svůj čtvrtý roh.

Deset minut po změně stran přestalo pršet a Boleslavští se kupodivu nemohli dostat do hry, nepřesně kombinovali a soupeři dopřávali prostor, který ho naštěstí využil jen ke dvěma rohovým kopům.
V 58. minutě Boleslavští konečně zahrozili, Matějovského přízemní střelu jihlavský gólman Hanuš s obtížemi vyrazil a Mebrahtu se přes obránce k dorážce nedostal. Jihlavští promarnili Nového trestňák a Ikaunieksův nepovedený centr, jenž proletěl neškodně boleslavským brankovištěm. V 71. minutě Záviška zamířil do středu boleslavské branky, kde byl připravený Aghajev. V 75. minutě Mingazov přihrál Mebrahtuovi, jenž přehodil zbrkle vyběhnuvšího Hanuše, ale Mingazov ani Fabián do opuštěné branky neskórovali, neboť jim v tom zabránili obětaví jihlavští obránci. O dvě minuty později Mebrahtu po spolupráci s Mingazovem nastřelil z pár kroků brankáře Hanuše. V 78. minutě po Mebrahtuově přihrávce vystřelil Matějovský a jeho dobře mířenou bombu Hanuš vyrazil. V 80. minutě Mingazovu střelu Hanuš srazil do rohu, kterému se Jihlavští ubránili.
V 81. minutě Mingazov zprava přihrál do soupeřovy šestnáctky Stronatimu, který se uvolnil a po zemi zamířil k pravé tyči - 2:0.
Boleslavský stoper si při oslavách střeleckého úspěchu svlékl dres, za což viděl od rozhodčího žlutou kartu, a protože v podzimní sezóně byla už čtvrtá, tak v příštím utkání proti Baníku Ostrava bude z disciplinárních důvodů v boleslavské sestavě chybět. Stejně tak se Boleslavští budou muset v Ostravě obejít bez Matějovského, který byl v utkání s Jihlavou také po čtvrté žlutě napomínán.
V 83. minutě z levé strany odcentroval Fulnek, Boleslavští ve vlastním vápně na chvilku zaváhali a míč propadl k Daníčkovi, který ho bez přípravy napálil přesně k pravé tyči - 2:1.
Už to zase vypadalo na zbytečné drama. Tentokrát však Boleslavští ztrátu bodů nepřipustili a těsné vedení si pohlídali. V poslední minutě normální hrací doby po Fabiánově akci Mareš z deseti metrů netrefil jihlavskou branku, o chvíli později šanci neproměnil u levé tyče ani Magera a v nastavených dvou minutách kopali Boleslavští dva rohy bez využití.

Sestava FK Mladá Boleslav: Aghajev - Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman - Hubínek, Rada - Přikryl (70. Mingazov), Matějovský (78. Mareš), Fabián - Mebrahtu (89. Magera).

Sestava FC Vysočina Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Tlustý, Krejčí, Nový - Vaculík (46. Daníček), Urblík (66. Záviška) - Fulnek, Dvořák, Popovič (74. Rabušic) - Ikaunieks.

Góly: 33. Golgol Mebrahtu, 81. Stronati - 83. Daníček

ŽK: Matějovský, Fleišman, Stronati - Urblík, Nový

Rozhodčí: Lerch - Kotík, Moláček

Diváků: 1308

Fanshop banner