Boleslavští to v Domažlicích neměli snadné
Klub

Boleslavští to v Domažlicích neměli snadné

Redakce

V pohárovém osmifinálovém souboji na hřišti třetiligových Domažlic se projevila kvalita mladoboleslavských fotbalistů. I když dvakrát o vedení přišli, tak nakonec zaslouženě postoupili do jarního čtvrtfinále.

Boleslavský kouč Dušan Uhrin vysekl domažlickému soupeři poklonu: „Chválím domácí, že bojovali i za stavu, který nebyl pro ně příznivý, a dvakrát skóre vyrovnali. My jsme si situaci zbytečně komplikovali, když jsme ze spousty šancí nedali góly, ale nakonec se prokázala naše kvalita a zaslouženě jsme postoupili."
Domažlice v prvním poločase za nerozhodného stavu nedali penaltu, což Dušan Uhrin zmínil jako důležitý moment, nikoliv však rozhodující. „Kdyby se dostaly Domažlice do vedení, tak by se asi utkání vyvíjelo trochu jinak, ale věřím, že bychom ho stejně zvládli. O našem vítězství především rozhodlo, že jsme hráli trpělivě a aktivně dopředu po celé utkání," prohlásil Dušan Uhrin a na novinářský dotaz, zda je pro Boleslav pohár důležitější, než liga, ve které je ve spodní polovině tabulky, odvětil: „Když vyhrajeme v neděli nad Jihlavou, máme šanci se v lize posunout tak, že budeme hrát o umístění na pohárových příčkách v lize, ale chceme zároveň dojít i do pohárového finále."
Kapitán FK Mladá Boleslav Marek Matějovský dal velmi důležitý třetí gól, který definitivně převážil vítězné naděje na boleslavskou stranu. „Věřili jsme, že kvalita je na naší straně. Domažlice potvrdily, že jsou kvalitní tým s vysokými ambicemi, ale hlavně naše nemohoucnost v koncovce způsobila, že dlouho nebylo rozhodnuto. V některých situacích jsem nemohl uvěřit, co je všechno možné zahodit," prohlásil Marek Matějovský.

Domažlický trenér Pavel Vaigl byl i přes prohru se svými svěřenci spokojený: „Přijel velmi kvalitní tým, všichni boleslavští hráči jsou kvalitní a utkání s námi nepodcenili. Možná pod dojmem, že jsme vyřadili prvoligovou Duklu, přijela Boleslav dobře připravená, ale nic jsme jí nedali zadarmo, i když nám v závěru docházely síly. Utkání rozhodl gól na 2:3. Za klíčový moment nepovažuji námi neproměněnou penaltu, ale spíše to, že jsme inkasovali druhý gól na konci poločasu před odchodem do kabiny. Za první půli své kluky chválím, že hráli otevřený fotbal. Věřím, že se divákům líbil, jenom se bojím, aby kluci zápasovou zátěž zvládli kondičně a neprojevilo se to negativně v ligových zápasech."

Fanshop banner