Boleslav splnila očekávání a postoupila do pohárového čtvrtfinále
Klub

Boleslav splnila očekávání a postoupila do pohárového čtvrtfinále

Redakce

Domažlický městský stadion Střelnice byl dějištěm střetnutí domácího třetiligového týmu proti prvoligové Mladé Boleslav o postup do čtvrtfinále českého poháru MOL Cup 2017-18. Pohledný fotbal s množství gólových příležitostí hlavně před domažlickou brankou skončil podle předpokladů boleslavskou výhrou.

V prvním poločase Boleslavští hru kontrolovali, ale z množství střeleckých příležitostí dali jenom dva góly. V úvodní desetiminutovce boleslavské šance nedali Magera, Mebrahtu a Přikryl.
Ve 12. minutě po Chramostově přihrávce Mebrahtu nastřelil domažlického gólmana Šimana, od něhož se míč odrazil k Chramostovi a ten zamířil přesně k levé tyči - 0:1.
Následoval neuvěřitelný festival zmařených gólových příležitostí zásluhou výtečného počínání brankáře Šimana, ale většinou přičiněním lajdáckého počínání boleslavských hráčů. Jenom Chramosta za půl hodiny nedal pět gólů z jasných pozic. Neprosadili se ani Matějovský, Mebrahtu či Přikryl.
Ve 36. minutě po centru z pravé strany Takács uvnitř boleslavské šestnáctky neuhlídal domažlického kanonýra Došlého, který ranou pod břevno vyrovnal na 1:1.
Dvě minuty po vyrovnání souboj Stronatiho s Kropáčkem na kraji boleslavského vápna ocenil sudí Ardeleánu velmi přísnou penaltou v domažlický prospěch. Došlý pokutový kop namířil k pravé tyči, kam se Aghajev včas vrhnul a zabránil téměř jistému gólu.
Potom boleslavské příležitosti nevyužili Chramosta a Přikryl, boleslavskou branku z necelých dvaceti metrů minul Hejda.
Ve 45. minutě Chramosta utekl domažlické obraně a jistým zakončením podle brankáře dal zapomenout na své předchozí střelecká pochybení - 1:2.

Druhý poločas se podobal prvnímu především v boleslavském zahazování šancí. V 51. minutě po Marešově rohu a Magerově hlavičce, která mířila mimo dosah domažlického brankáře, Mebrahtu ve snaze doklepnout míč překopl z necelého metru prázdnou branku. Následovaly další promarněné příležitosti Chramosty, nejkurióznější v 64. minutě, kdy po Matějovského přihrávce z necelých deseti metrů vysoko přestřelil. A Boleslav za to stihnul trest.
V 68. minutě Braun dělovkou ze třiceti vymetl pravou vingl a dokonale zaskočil brankáře Aghajeva - 2:2.
Boleslavští si uvědomili možné komplikace a kontrovali dvěma góly ve dvouminutovém rozpětí.
V 74. minutě zmatky v domažlické defenzívě potrestal přízemní střelou do odkryté části branky Matějovský - 2:3.
V 76. minutě svižný boleslavský útok zastihl domažlickou defenzívu rozhozenou a Mareš nejprve nastřelil brankáře a druhou střelou potvrdil boleslavskou výhru - 2:4.

Zbývající čtvrthodina se dohrála pod boleslavskou kontrolou. Mebrahtu zahodil další dvě stoprocentní šance a v poslední minutě přihrál v soupeřově vápně Radovi, který se pár kroků před brankou zbavil obránce a z více než jasné pozice ji netrefil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Aghajev - Takács, Magera, Stronati, Fleišman - Hubínek, Mareš - Přikryl (87. Fabián), Matějovský (83. Rada), Chramosta (69. Mingazov) - Mebrahtu.

Sestava TJ Jiskra Domažlice: Šiman - Blažek, Hájovský (81. Teršl), Hrubý, Mlynařík - Chocholoušek, Kropáček (79. Roubal), Braun, Mužík, Došlý - Hejda (59. Bezdička).

Góly: 36. Došlý, 68. Braun - 12. a 45. Chramosta, 74. Matějovský, 76. Mareš

ŽK: Magera, Stronati

Rozhodčí: Ardeleánu - Kotalík, Pečenka

Diváků: 1265

Fanshop banner