O lepší výsledek se připravili vlastními chybami
Klub

O lepší výsledek se připravili vlastními chybami

Redakce

Boleslavští sedmnáctiletí dorostenci v souboji s hradeckými vrstevníky, jejichž trenérem je někdejší mladoboleslavský fotbalista a český reprezentant Marek Kulič, po nerozhodném poločase na začátku druhého dějství chybovali a nakonec prohráli o dva góly.

Do utkání vstoupili aktivněji Hradečtí. Ve 4. minutě jejich přetažený centr zprava zakončil Vávro střelou nad boleslavskou branku.
V 6. minutě Boleslavští na půlce ztratili míč a domácí kapitán Kasař střelou z pětadvaceti metrů k tyči překonal gólmana Štipla - 1:0.
Ve 14. minutě Boleslavští promarnili dobrou šanci, když Lukáčův centr Pech před hradeckým gólmanem dobře netrefil. Ve 20. minutě po Blažíčkově centru Lupšákovi v soupeřově šestnáctce odskočil míč a hradecký gólman Vaníček ho dostal pod kontrolu. Ve 30. minutě po Bártově centru a následném Pechově přenesení hry Blažíček boleslavskou akci zakončil nepřesně.
Ve 39. minutě poslal Lupšák krásný míč za hradecké beky, Pech jim utekl a vyběhnuvšího gólmana Vaníčka chytře přehodil - 1:1.
Po rozehrání na půlce hřiště odpískal rozhodčí Brychta konec poločasu.

Do druhé poloviny utkání vstoupili aktivněji opět Hradečtí. Ve 42. minutě zahrávali dva rohové kopy, kterým se Boleslavští ještě ubránili. O pět minut později však už prohrávali.
Ve 47. minutě centr zprava našel uvnitř boleslavské šestnáctky nestřeženého Šípka a ten ranou k tyči vrátil Hradci vedení - 2:1.
V 59. minutě předvedli Boleslavští povedenou akci, Novák zaútočil zprava, přihrál na střed Pechovi, který při zakončení orazítkoval břevno hradecké branky. V následujících minutách získali Boleslavští mírnou herní převahu. V 65. minutě Novák zleva nacentroval do hradecké šestnáctky a Blažíček z dobré pozice přestřelil branku.
V 73. minutě boleslavský gólman Štipl neudržel v rukavicích rohový kop, jeho spoluhráči míč odehráli jen na hranici vlastní šestnáctky, odkud hradecký kapitán Kasař pojistil výhru východočeského týmu - 3:1.
V 77. minutě dobře rozjetý boleslavský útok zastavil praporek pomezního rozhodčího Hocka kvůli Novákově ofsajdu. V 79. minutě po odvráceném boleslavském trestném kopu střílel Žádný mimo hradeckou branku.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník po prohře řekl: „Neměli jsme úplně dobrý vstup do utkání. Domácí nás několikrát přehráli ve středu hřiště a z tohoto prostoru také vzešla první branka v naší síti. Postupně jsme však vyrovnali hru a tlačili se více dopředu. V dobrých střeleckých pozicích se ocitli Lupšák, Blažíček nebo Pech. Ten nakonec využil svoji šanci z poslední minuty prvního poločasu, když šel sám na brankáře a dokázal jej přehodit. Ani vstup do druhé půle nebyl v našem podání příliš povedený. Nechávali jsme domácím hodně volného prostoru a ti toho využili vstřelením branky na 2:1. Vyrovnání však bylo blízko. Pech nastřelil břevno branky domácích a Blažíček v dobré pozici minul prostor mezi třemi tyčemi. V závěru jsme inkasovali třetí branku po dohrávané standartní situaci a další možnosti ke snížení již nevyužil Novák ani Žádný."

Sestava FC Hradec Králové U17: Vaníček - Hak (74. Zbořil), Kiec, Poláček, Podsedlo - Kasař, Donát - Vošlajer, Šaněk (56. Lihařík), Vávro - Šípek (79. Zámečník).

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Štipl - Bárta, Baborák (60. Chleborád), Šmejda, Johanides (54. Novotný) - Gracl (48. Žádný), Blažíček - Lupšák (54. Novák), Lukáč, Skramuský - Pech.

Branky: 7. a 73. Kasař, 47. Šípek - 39. Pech

Rozhodčí: Brychta - Hock, Kvaček

Fanshop banner