O boleslavské výhře rozhodl jediný brzký gól
Klub

O boleslavské výhře rozhodl jediný brzký gól

Redakce

V nedělním dopoledním utkání si boleslavští dorostenci těsnou výhrou nad družstvem Olympia Hradec Králové pojistili třetí příčku ve skupině B české ligy.

Na první branku, která se později ukázala být jedinou a tím pádem rozhodující, se nečekalo dlouho. Po šesti minutách hry si dobře naběhl Majer na aut a poslal míč přízemním centrem do pokutového území, kde si po dvou rychlých dotecích Milner připravil střelbu a přesně zamířil - 1:0.
Hradečtí byli aktivní a hnali se za vyrovnáním. Ve 23. minutě po chybě v boleslavské rozehrávce nejprve skončil centrovaný míč na břevnu a následnou hradeckou dorážku Zeman vyrazil. Nejvíce gólových příležitostí přinesly závěrečné minuty poločasu. Hradecké tři nebezpečné střely v rozmezí od 41. do 43. minuty skvěle pochytal boleslavský gólman Zeman. V poslední minutě poločasu získal Gombáš míč a po jeho přesné přihrávce Milner zakončoval do odkryté branky, ale bohužel trefil vracejícího se brankáře a promarnil navýšení boleslavského vedení.

Ve druhém dějství pokračoval útočný fotbal z obou stran. Ve 47. minutě mohl vstřelit branku Gombáš, ale z blízka nepřehodil brankáře. Hradečtí zahrozili po kombinaci z pravé strany a hlavičku z těsné blízkosti Zeman reflexivním zákrokem zneškodnil. Boleslavští mohli definitivně rozhodnout v období mezi 70. a 80. minutou. Nejprve v 72. minutě po rychlém protiútoku Vajgl levačkou v jasné pozici netrefil ideálně míč. O tři minuty později se dobře uvolnil Chládek, ale ani jeho zakončení branku nepřineslo. Deset minut před koncem utkání šli tři boleslavští hráči na jednoho hradeckého, ale po Milnerově centru Dib hlavičkoval nad prázdnou branku. V závěrečných minutách Hradečtí sice zvyšovali snahu po vyrovnání, ale Boleslavští si výhru nenechali vzít.

Trenér Jan Navrátil si těsné výhry hodně cení: „Zápas stál hráče spoustu sil a výhra proti nejlépe hrajícímu soupeři z dosud odehraných utkáních je cenná. Z obou stran se hrál útočný fotbal s mnoha šancemi. V obranné fázi jsme dělali taktické chyby a hlavně nechali soupeři čas a místo na zakončení v pokutovém území. Nás podržel brankář Zeman, který chytil čtyři gólové střely soupeře. Byla škoda, že jsme neproměnili některou z jasných šancí, zejména v druhém poločase. V útočné fázi jsme se snažili rozehrávat a zakládat útoky kombinačně, což bylo pozitivní. V některých situacích musíme být trpělivější a vyhovět si v práci s prostorem. Za týden netradičně v pondělí přivítáme Spartu a budeme se chtít ještě zlepšit."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Zeman - Zmij (39. Najman), Pátek, Mísař, Kučera - Böhm, Dib - Chládek (78. Drobný), Majer (62. Vajgl), Milner - Gombáš.

Gól: 6. Milner

Fanshop banner