Potřetí doma prohráli, protože nedali gól
Klub

Potřetí doma prohráli, protože nedali gól

Redakce

Boleslavští potřetí doma prohráli (se Slavií a Spartou shodně 0:2), protože vyšli střelecky naprázdno, tentokrát neskórovali proti Liberci, který na rozdíl od boleslavské juniorky nastoupil se čtyřmi hráči prvoligového kádru v základní sestavě (Folprecht, Blažek, Bartl, Voltr). Domácí prohrou si v tabulce pohoršili o jednu příčku, ze druhé klesli na třetí.

Začátek se povedl Libereckým, kteří po oboustranně nevýrazných úvodních minutách šli brzo do vedení.
V 7. minutě liberecký útok z pravé strany vyvrcholil zpětnou přihrávkou od koncové čáry na nekrytého Folprechta, který placírkou zamířil přesně k pravé tyči - 0:1.
Ve 13. minutě Dohnalík na malém vápně jen o pár centimetrů nedosáhl na centr z levé strany. V příštích minutách liberecké útoky zastavovali rozhodčí kvůli ofsajdům a boleslavské ataky končily nepřesnou střelbou. Ve 22. minutě po Voltrově centru Bartl z pěti metrů hlavičkoval do Jedličkovy náruče. Ve 27. minutě po Klímově pasu Procházka technickým obloučkem zdařile přehodil vyběhnuvšího gólmana Sovu, ale jeho spoluhráč Heppner míč doběhl před brankovou čárou a do liberecké branky ho nepustil.
Ve 41. minutě Ulbrich technickým pokusem minul boleslavskou branku a v příští minutě se do liberecké branky netrefil z necelých patnácti metrů Procházka. V předposlední minutě Boleslav ubránila Folprechtův trestňák i následný roh a na druhé straně hřiště nevyužila rohový kop rozehraný Machů.

Druhý poločas začal dvěma libereckými rohy. Ve 49. minutě liberecký brankář špatně rozehrál, ale Daniel Novák jeho kiks nepotrestal, neboť vystřelil nepřesně a nedůrazně. Kolem 56. minutě zahrával Machů tři nadějné standardky, nejprve roh a posléze dva trestňáky, ale libereckého gólmana Sovu nezaměstnal ani jednou. V 59. minutě Sova opět nepovedeně rozehrál, míč opět zachytil Daniel Novák, ale šanci na gól nepřesnou střelbou pokazil Machů.
V 65. minutě po Folprechtově rozehrání trestňáku Voltrovo nedůrazné zakončení Jedlička snadno lapil. V 68. minutě Kühnel nastřelil protihráče, míč se odrazil k Rudzanovi a ten ukvapeně přestřelil libereckou branku. V 72. minutě Machů odcentroval a Novák hlavičkoval těsně vedle branky. V 76. minutě liberecká defenzíva ubránila trestňák Machů za cenu rohu, po němž se z nikdo z boleslavských hráčů opět neprosadil.
V posledních deseti minutách se Boleslavští usilovně tlačili k soupeřově brance. V 83. minutě Procházkovu parádní přihrávku od koncové lajny před branku nevyužil Daniel Novák, když z malého vápna neprostřelil Sovu. V 90. minutě po Folprechtově slalomu do boleslavské šestnáctky a nezištné přihrávce zmařil Dvořákovu šanci Jedlička. V nastaveném čase na Novákův centr nedosáhl před libereckou brankou Košek.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Jedlička - Krčmář, Klíma, Kopa, Rudzan - Procházka, Kühnel, Machů, Zabilanský - Dohnalík (68. Košek), Daniel Novák.

Sestava FC Slovan Liberec U21: Sova - Baláž, Dvořák, Blažek, Heppner - Michalec (82. Gembický), Folprecht - Písačka (70. Kazda), Ulbrich (89. Lehoczki), Voltr - Bartl (36. Petr).

Gól: 7. Folprecht

Rozhodčí: Franěk - Pospíšil, Novák

Diváků: 60

Fanshop banner