Boleslavskou výhru korunoval Golgol Mebrahtu hattrickem
Klub

Boleslavskou výhru korunoval Golgol Mebrahtu hattrickem

Redakce

Když Boleslav z první soupeřovy akce inkasovala gól, vypadalo to s ní na zlínské Letné hodně špatně. Boleslavští však ještě do poločasu nepříznivý vývoj otočili třemi góly a po přestávce dalšími dvěma trefami zlínské soupeře nečekaně vysoko deklasoval.

První poločas začali Boleslavští strašidelně. Z první nebezpečné akce obdrželi gól a nechybělo mnoho, aby záhy dostali i druhý.
Ve 3. minutě zlínský Diop z levé strany, kde obehrál Pauscheka, zacentroval a u vzdálenější tyče nekrytý Ekpai bez přípravy protlačil míč mezi Aghajevem a tyčí do boleslavské sítě - 1:0.
Dvě minuty po inkasovaném gólu odcentroval zprava Ekpai přes Fleišmana a po Mehanovičově hlavičce skončil míč na boleslavském břevně a vzápětí za přičinění Aghajeva nad brankou. Následnému rohu se Boleslavští ubránili. Zlínští v tu chvíli působili aktivnějším dojmem. Po druhém zlínském rohu Traoré volejem trefil Aghajevovu náruč. Teprve v 15. minutě se zahřál zlínský gólman Zlámal, který bravůrním zákrokem zlikvidoval Přikrylovo technické zakončení boleslavského útoku. V druhé polovině poločasu Boleslavští v necelých deseti minutách zvrátili nepříznivý vývoj utkání třemi parádními góly.
Ve 24. minutě Přikrylův trestňák sice Zlámal odboxoval mimo vápno, ale Boleslavští zůstali u míče a po Fleišmanově nákopu se Přikryl v soupeřově šestnáctce dobře zorientoval a podle překvapeného Zlámala přízemní střelou vyrovnal - 1:1.
Ve 29. minutě Radův výtečně zahraný trestný kop Chaluš hlavou nasměroval do zlínské branky - 1:2.
Ve 32. minutě Fleišman vybojoval míč a po Matějovského kolmici Golgol Mebrahtu utekl z levé strany zlínské obraně a křížnou ranou překonal Zlámala - 1:3.

Ve 35. minutě po šestém zlínském rohu dostal míč dorážkou po předchozím Aghajevově dobrém zákroku do boleslavské branky Ekpai, ovšem rukou, což sudí Julínek viděl a gól správně neuznal. Do přestávky boleslavská defenzíva přežila další tři rohové kopy soupeře.

Druhý poločas začal Radovou nepřesnou střelou z pětadvaceti metrů a o pět minut později ukvapenou Fabiánovou ranou, kterou brankář Zlámal snadno chytil. Potom se bojovalo hodně o střed hřiště. Boleslavští se soustředili na pečlivé pokrývání soupeře, což se jim většinou dařilo. Teprve v 63. minutě po centru z pravé strany se v šanci ocitl Diop, ale v pádu hlavičkoval nad boleslavskou branku.
V 77. minutě boleslavský kombinační útok po pravé straně vyvrcholil ostrým Pauschekovým centrem a především důrazným počínáním Golgol Mebrahtua v soupeřově brankovišti - 1:4.
Deset minut před koncem měl zlínský Zlámal plné rukavice práce s Přikrylovým zakončením. Na druhé straně Holzerem rozehraný roh Bača hlavičkoval do Aghajevovy náruče.
V poslední minutě řádné hrací doby útok po levé straně zakončil Golgol Mebrahtu nekompromisní ranou pod břevno, čímž pojistil boleslavskou výhru a navíc završil svůj hattrick v tomto vydařeném utkání - 1:5.
Ve dvouminutovém nastavení se již nic důležitého, kromě dvou boleslavských střídání neudálo. Boleslav si vysokou výhrou ve Zlíně výrazně vylepšila celkové skóre a v tabulce se posunula ze čtrnácté na jedenáctou příčku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Aghajev - Pauschek, Chaluš, Stronati (84. Magera), Fleišman - Hubínek, Rada - Přikryl, Matějovský (90. Chramosta), Fabián (90. Mingazov) - Mebrahtu.

Sestava FC Fastav Zlín: Zlámal - Matějov (78. Džafič), Bačo, Gajič, Holzer - Ekpai, Hronek, Traoré (58. Jiráček), Vukadinovič - Mehanovič (63. Železník), Diop.

Góly: 3. Ekpai - 24. Přikryl, 29. Chaluš, 32., 77. a 90. Mebrahtu

ŽK: Ekpai, Diop - Mebrahtu, Stronati, Fabián

Rozhodčí: Julínek - Dobrovolný, Vít

Diváků: 3846

Fanshop banner