Po nerozhodném poločase výhru vystříleli třemi trefami
Klub

Po nerozhodném poločase výhru vystříleli třemi trefami

Redakce

Šestnáctiletí boleslavští mladíci jsou se sedmi výhrami v dosavadním průběhu podzimní sezóny ve skupině B české ligy mladších dorostenců pátí se shodným bodovým ziskem jako čtvrtý Hradec Králové a s pouhým tříbodovým odstupem za vedoucí trojicí - třetím Libercem, druhou Duklou a první Spartou. Boleslavští dorostenci mají druhou nejpevnější defenzívu se šesti obdrženými góly v devíti podzimních mistrácích.

První poločas na hřišti v pražských Vršovicích byl vyrovnaný, a i když se nejprve střelecky prosadili Boleslavští, tak skončil nerozhodně.
V 15. minutě po spolupráci s Kohoutem pronikl soupeřovou obranou Nykodým a na dvakrát prostřelil vršovického brankáře k bližší tyči - 0:1.
Ve 25. minutě
nepřesné přihrávky v závěru boleslavského útoku protivník využil k bystrému kontru, který skončil vyrovnávacím gólem vršovického Nováka - 1:1.

Ve druhém poločase pokračoval vyrovnaný souboj až do doby, kdy Boleslavští třemi góly v rozmezí deseti minuty strhli utkání na svoji stranu.
V 63. minutě při vysokém napadání soupeře získal Nykodým míč a jeho přihrávku do šance Rynekrovi si obránce Bohemians Matěj Kadlec ve skluzu srazil do vlastní branky - 1:2.
V 68. minutě
Rynekrovu křížnou střela vršovický brankář Kořének vyrazil pouze k protihráči Nykodýmovi a ten míč snadno uklidil do odkryté branky - 1:3.
V 73. minutě při boleslavském presinku vršovický obránce nepovedeným odkopem trefil Rynekra do zad a odražený míč Stránský napálil z dvaceti metrů podél brankáře do sítě - 1:4.

Trenér boleslavských dorostenců Petr Huf k výhře řekl: „Hrál se vyrovnaný fotbal do šedesáté minuty, poté jsme třemi brankami rozhodli o vítězství. Mám z toho dobrý pocit, i když máme spoustu věcí ke zlepšení hry v útočné, obranné i přechodové fázi."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Lichtenberg - Vlk (61. Roháček), Rulc, Zima, Tichý - Nykodým, Gracl, Snížek, Novotný - Kohout (60. Rynekr), Viktor Kadlec (60. Stránský).

Sestava Bohemians Praha 1905 U16: Kořének - Freisler (54. Vott), Coňk, Matěj Kadlec, Spizzirri - Švestka, Havránek (73. Matějka), Vacek (63. Vitarigov) - Sochor, Vojtěch Novák, Keller.

Branky: 26. Vojtěch Novák - 15. a 68. Nykodým, 64. Matěj Kadlec vlastní za přispění Nykodýma, 74. Stránský.

Rozhodčí: Ulrich - Kohout, Pytloun

Diváků: 120

Fanshop banner