Střelci se trefovali až po přestávce
Klub

Střelci se trefovali až po přestávce

Redakce

Čtvrtou výhrou v nepřerušené sérii a sedmou celkově v podzimní sezóně boleslavští osmnáctiletí fotbalisté potvrdili své postavení na třetí příčce ve skupině B české ligy starších dorostenců se shodným bodovým ziskem s druhou pražskou Spartou a šestibodovým odstupem za vedoucí pražskou Duklou. S jedenácti inkasovanými góly se pyšní třetí nejlepší obranou.

V prvním dějství se oba týmy snažily hrát aktivně a vstřelit úvodní gól. Boleslavští byli nebezpeční zejména díky rohovým kopům. Právě z této standardní situace rozehrané v 18. minutě se mohli radovat, ale vršovický obránce vykopl míč z brankové čáry. Bohemians měli blízko ke gólu ve 30. minutě, když jejich hráč hlavou těsně minul levou tyčku. V posledních deseti minutách poločasu Boleslavští po rohových kopech dvakrát trefili brankovou konstrukci - Mrnka tyč a poté Pour orazítkoval břevno. Skóre v poločase zůstalo bez branek.

Po změně stran boleslavští dorostenci své šance proměnili v důležité góly.
V 53. minutě byl prvním úspěšným střelcem v tomto utkání Milner, který z blízka dorazil míč do vršovické sítě po rohu Gombáše - 0:1.
O sedm minut později padly další dvě branky, tentokrát po jedné na každé straně.
V 60. minutě se nejprve po centru Mrnky prosadil nekompromisně Gombáš a zvýšil boleslavské vedení na 0:2.
V 61. minutě ve finále kombinační akce Bohemians se po Marcinčíkově přihrávce trefil Procházka a snížil skóre na 1:2.

V 76. minutě propásl možnost navýšení boleslavského náskoku Kučera, který z dobré pozice přestřelil branku.
V 83. minutě odražený míč dobře rozehrál Böhm, po něm Kučera přihrál Gombášovi a ten si v souboji jeden proti jednomu poradil s protihráčem skvěle a křížnou střelou stanovil závěrečné skóre - 1:3.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil označil výhru za zaslouženou: „V prvním poločase jsme měli problém s postavením v zónové obraně ve středu záložní řady, ale soupeř tento náš nedostatek nevyužil. My jsme dobře zahrávali standardní situace, ale bohužel jsme trefili dvakrát jen tyčku. Ve druhém dějství jsme si vytvořili několik dobrých příležitostí, z kterých jsme vytěžili tři góly. Pozitivem byla podpora krajních obránců do útočné fáze a dostatečný náběh hráčů do pokutového území při centrech z krajních prostor. Výhru jsme si za výkon zejména v druhém poločase zasloužili."
Trenér dorostenců Bohemias Jakub Haranta uznal kvalitu boleslavského týmu: „Soupeř byl prostě o kus lepší, zejména jeho silové schopnosti a standardní situace nám dělaly po celý zápas problémy."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Mikulec - Zmij, Pátek, Mísař, Mrnka - Yerkhov (52. Böhm), Pour (72. Chládek) - Milner (65. Kučera), Gombáš, Moravčík - Para.

Sestava Bohemians Praha 1905 U18: Krt - Lapka (46. Beran), Jirsa, Moltaš, Osmančík - V. Zeman, Matoušek (61. Peričevič), Richter (76. Horák) - D. Vala, Procházka, Marcinčík.

Góly: 61. Procházka - 60. a 83. Gombáš, 53. Milner

Fanshop banner