Boleslavští dorostenci prokázali svoji ofenzivní sílu
Klub

Boleslavští dorostenci prokázali svoji ofenzivní sílu

Redakce

V osmém podzimním mistrovském utkání přivítali osmnáctiletí dorostenci náchodský tým umístěný na třetí příčce od dna ligové tabulky. Předpokládanou roli favorita splnili a zaslouženě vyhráli. Se čtvrtou nejproduktivnější ofenzívou jsou nyní třetí ve skupině B české ligy U19 se stejným bodovým ziskem jako druhá Sparta Praha, obě družstva zaostávají za vedoucí Duklou Praha o šest bodů.

Na začátku utkání se na první změnu skóre dlouho nečekalo.
V 11. minutě Chládek průnikovou přihrávkou uvolnil Gombáše a ten v závěru samostatného úniku zachoval klid - 1:0.
O deset minut později již Boleslavští své vedení znásobili.
Ve 21. minutě Milner vybojoval míč, posunul ho Gombášovi, který ideálně našel Paru, jenž neměl problém s překonáním náchodského brankáře - 2:0.
Ve 23. minutě mohl navýšit boleslavský náskok Bičiště, ale svoji šanci neproměnil. V posledních pěti minutách poločasu si Boleslavští vytvořili další dvě příležitosti, ovšem nejprve si v první při situaci dva na jednoho obránce neporadili Para s Milnerem a ve druhé se z jasné pozice netrefil Gombáš.

Ve druhém poločase padlo celkem šest branek, z nich dvě bohužel také do boleslavské sítě.
V 56. minutě se skvěle uvolnil Para a přichystal Milnerovi šanci, ze které dával snadný gól do prázdné branky - 3:0.
V 60. minutě boleslavští dorostenci důsledným napadáním narušili náchodskou rozehrávku a zisk míče zhodnotil Para zvýšením vedení na 4:0.

Z jasného zápasu se málem stalo drama, když Boleslavští zcela zbytečně dvakrát v rozpětí dvou minut inkasovali a soupeř se tak vrátil do zápasu. Hlavně druhý gól po Majerově malé domu a chybě brankáře Mikulce byl hodně zbytečný.
V posledních deseti minutách Boleslavští naštěstí přidali další dva góly zásluhou Bičiště a Majera, čímž stvrdili svoji výhru v poměru 6:2.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil byl spokojený: „Dnes jsme si výhru jasně zasloužili. Šest vstřelených gólů je skvělou vizitkou útočné fáze a to jsme ještě další příležitosti neproměnili. Zlepšili jsme se v zakládání postupného útoku a dobře využívali i rychlého protiútoku z vlastní poloviny a náběhů na obrannou linii soupeře. Negativem je pouze hodně laciný druhý inkasovaný gól po malé domů a chvilková ztráta koncentrace. Ovšem závěr jsme zvládli a dotáhli zápas k výhře."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Mikulec - Zmij (72. Drobný), Pátek, Mísař, Najman - Chládek, Gombáš (61. Böhm) - Milner (65. Kučera), Majer, Bičiště - Para.

Góly FK MB U18: Para 2, Gombáš, Majer, Bičiště, Milner.

Fanshop banner