Vyhráli podle očekávání na hřišti posledního týmu
Klub

Vyhráli podle očekávání na hřišti posledního týmu

Redakce

Na hřišti posledního týmu ligové tabulky boleslavští sedmnáctiletí dorostenci vyhráli, i když dohrávali čtvrt hodiny v oslabení, a po deseti odehraných podzimních mistrácích jsou sedmí v osmnáctičlenné tabulce celostátní ligy mladších dorostenců.

Od úvodního hvizdu rozhodčího byli boleslavští dorostenci aktivnější a herně lepší. V 5. minutě se frýdeckomístecká defenzíva ubránila prvnímu boleslavskému rohovému kopu. V 6. minutě frýdeckomístečtí obránci zblokovali střelecký pokus Pecha. Ve 12. minutě si boleslavský gólman Štipl snadno poradil se střelou Davida Macečka. V 17. minutě nacentroval Novák zprava do frýdeckomístecké šestnáctky, kde Pechovo zakončení opět protihráči zblokovali mimo branku. Ve 20. minutě po boleslavském rohovém kopu nestihl odražený míč u zadní tyče Lupšák.
Ve 26. minutě Novákův z pravé strany přetažený centr Blažíček u zadní tyče hlavou usměrnil do frýdeckomístecké branky - 0:1.
O dvě minuty později již Boleslavští vedli o dvě branky.
Ve 28. minutě Lupšák přihrál Pechovi, ten v brejku z půlky hřiště vnikl zprava do frýdeckomístecké šestnáctky a přehodil gólmana Málka. Míč, který mířil mimo branku, stihl správně nasměrovat Blažíček - 0:2.
Před koncem první poloviny utkání zachytil Lukáč rozehrávku soupeřových stoperů, ale přestože běžel sám proti brance, tak jejího strážce Málka nepřekonal.

V úvodu druhé poloviny utkání pokračovali Boleslavští v tlaku. Ve 44. minutě po faulu na Lukáče střílel Blažíček z trestného kopu těsně vedle frýdeckomístecké branky.
Ve 48. minutě frýdeckomístecký gólman Málek neudržel ve výskoku Novákův trestný kop a míč, který mu propadl na zem, Pech pohotově dorazil do prázdné branky - 0:3.
V 53. minutě Plotnárek vybojoval míč, odtáhl boleslavskou akci po pravé straně a centrem do protivníkovy šestnáctky našel Pecha, kterému však rozhodčí Ogrodník odpískal ofsajdové postavení.
V 58. minutě boleslavský gólman Štipl neudržel přetažený soupeřův roh a při nastalé nepřehledné situaci rozhodčí Ogrodník nařídil nepřímý kop z malého vápna proti boleslavské brance. Po jeho rozehrání Procházka prostřelil hradbu boleslavských hráčů na brankové čáře a snížil tak na 1:3.
V 62. minutě Plotnárkův brejk z pravé strany zastavili frýdeckomístečtí obránci až ve vlastní šestnáctce, a protože tak učinili nedovoleným zákrokem, rozhodčí Ogrodník nařídil pokutový kop, který Skramuský proměnil - 1:4.

V 65. minutě odstoupil ze hry kvůli svalovému zranění Plotnárek a protože boleslavský tým v té době měl již vyčerpaný možný počet střídání, dohrával závěrečnou čtvrthodinku v deseti hráčích.
V 69. minutě se frýdeckomístecký Pavela trestným kopem přes zeď boleslavských hráčů trefil ke vzdálenější tyči - 2:4.
Ve zbývajícím čase si pak Boleslavští vedení pohlídali a zaslouženě zvítězili.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník: „První poločas jsme měli více ze hry a územní převaha nakonec přinesla dva Blažíčkovy góly v soupeřově síti. Další možnosti nevyužili Lukáč, Pech nebo Lupšák. Poločasové vedení tak mohlo být i výraznější. Brzy po nástupu do druhé půle se nám podařilo vstřelit i třetí branku. Domácí však nesložili zbraně a po snížení ucítili šanci se zápasem ještě něco udělat. Nám se podařila brejková situace a po faulu na Plotnárka proměnil pokutový kop Skramuský. Domácí však opět snížili a až do konce bojovali o lepší výsledek. Dvoubrankové vedení se nám již do konce zápasu podařilo udržet."

Sestava MFK Frýdek-Místek U17: Malák - Dudek, Bányácski, Luděk Maceček, Koval -Nezhoda, Forch - Myška (41. Strouhal), Procházka, Kováč (57. Pavela) - David Maceček (54. Akritidis).

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Štipl - Bárta (41. Johanides), Baborák, Šmejda, Skramuský - Žádný, Blažíček - Novák (49. Plotnárek), Lukáč (49. Gracl), Lupšák (49. Motyčka) - Pech

Branky: 59. Procházka, 69. Pavela - 26. a 28. Blažíček, 48. Pech, 63. Skramuský.

ŽK: Procházka, Luděk Maceček - Pech

Rozhodčí: Ogrodník - Caletka, Poláček

Fanshop banner