Boleslavští vyhráli v Hradci a jsou již čtvrtí v ligové tabulce
Klub

Boleslavští vyhráli v Hradci a jsou již čtvrtí v ligové tabulce

Redakce

Výhrou nad hradeckým protivníkem za krásného podzimního počasí boleslavští osmnáctiletí dorostenci poskočili v pořadí skupiny B české ligy starších dorostenců na čtvrtou příčku.

V úvodu prvního poločasu si Hradečtí vynutili tlak hlavně díky rohovým kopům, kterých v krátkém sledu zahrávali několik. Gól však nedali, pouze v 8. minutě nastřelili břevno boleslavské branky.
Ve 22. minutě Hradečtí rychle zaútočili po pravé straně, první zakončení boleslavský brankář Mikulec skvěle vyrazil, ale následná dorážka už skončila v síti - 1:0.
Boleslavští soupeři radost z gólu dlouho nedopřáli a brzy vyrovnali.
Ve 24. minutě se z hranice soupeřova pokutového území trefil Moravčík - 1:1.
Remízový stav se do poločasu už nezměnil.

Ve druhém dějství se podobně jako v prvním nejprve z vedoucího gólu radovali Hradečtí, když si brankář Mikulec do vlastní branky srazil rohový kop - 2:1.
O šest minut později
další hradecký rohový kop Mikulec jistě chytil. Ihned poté Boleslavští vyrazili do protiútoku, v jehož závěru Majer výborně obešel protihráče a z těsné blízkosti nastřelil soupeřova brankáře. K odraženém míči měl nejblíž Gombáš, který do prázdné branky vyrovnal na 2:2.
V 62. minutě Gombáš skvěle napadal soupeřovu rozehrávku, z které pramenila chyba, a Milner v klíčovém souboji rozhodil obránce natolik, že si vstřelil vlastní gól - 2:3.

O pár minut později mohl Milner boleslavský náskok navýšit, ale z pěti metrů hradeckou branku přestřelil. V závěrečných minutách Boleslavští dovedli utkání do vítězného konce a zaslouženě si z východních Čech odvezli tři body, které je vynesly na čtvrté místo v tabulce.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil si při radosti z vítězství uvědomoval herní nedostatky svých svěřenců: „Jsme rádi za výhru a vstřelené tři góly. Je vidět pozitivní posun v presinkových situacích při rozehrávce soupeře, z čehož jsme vytěžili i třetí gól. Zlepšení bylo znát i v tvorbě místa při autových vhazováních, ovšem celkové řešení situací musíme ještě vytrénovat, aby nám přinášelo větší efekt. Výborně jsme sehráli rychlý protiútok po obranném rohovém kopu, kdy jsme skvěle doplnili Majera a Gombáš vyrovnal na 2:2. V obranné fázi jsme neřešili dobře dlouhé míče a následné odrazy, což umožnilo vstřelit soupeři první gól. Při řešení obranné činnosti nám celkově chyběl větší klid a jistota. Celkově tým zaslouží pochvalu, dvakrát jsme prohrávali a nakonec dokázali vyhrát, což je obrovsky cenné."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Mikulec - Mrnka, Drobný (42. Pátek), Mísař, Bičiště - Böhm, Yerkhov (46. Chládek) - Milner, Majer (79. Kučera), Moravčík - Gombáš.

Góly FK MB U18: Moravčík, Gombáš, vlastní gól soupeře za přispění Milnera.

Fanshop banner