Přední politické osobnosti český Jan Hamáček a slovenský Andrej Danko trénovali s fotbalisty
Klub

Přední politické osobnosti český Jan Hamáček a slovenský Andrej Danko trénovali s fotbalisty

Redakce

Trénink fotbalistů FK Mladá Boleslav v pondělním odpoledni měl originální zpestření přítomností předsedy poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Jana Hamáčka a předsedy Národní rady Slovenské republiky Andreje Danka. Oba se vyznali z lásky k fotbalu, což dokázali i ve vzájemném penaltovém souboji.

Oba politici strávili v Mladé Boleslavi většinu pondělí 25. září 2017. Navštívili samozřejmě automobilku Škoda Auto, kde se setkali s osobností tuzemského automobilového vývoje ing. Hrdličkou i dalšími odborníky, prohlédli si místní Škoda muzeum i letecké Muzeum Metoděje Vlacha a před podvečerním koncertem slovenského souboru Sendreiovci v mladoboleslavském Sboru českých bratří navštívili FK Mladá Boleslav sídlící na Městském stadionu v Mladé Boleslavi. Za doprovodu spolumajitele a prezidenta fotbalového klubu Josefa Dufka i ředitele klubu Michaela Doležala nakoukli do zázemí prvoligového týmu, jehož hráče osobně pozdravili a převzali od nich upomínkové dárky (dresy i míče s podpisy a suvenýry s klubovým logem). Potom se krátce zúčastnili odpoledního tréninku fotbalového mužstva.
Úvod tréninkové jednotky absolvovali oba politici přezutí do fotbalových kopaček a oblečení do šusťákových bund. S generálním sportovním manažerem FK Mladá Boleslav Dušanem Uhrinem se domluvili, že předvedou svoji kopací techniku v penaltovém rozstřelu. Ten měl opravdu mezinárodní charakter. Do branky se postavil gólman ázerbajdžánské reprezentace Kamran Aghajev a proti němu se ve střelbě střídali předseda Národní rady Slovenské republiky Andrej Danko a předseda poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Jan Hamáček. Každý měl pět pokutových kopů. Jan Hamáček skóroval třikrát, jednou minul a jednu jeho střelu zneškodnil brankář. Andrej Danko uspěl čtyřikrát, posledním pokusem branku překopl. Souboj proti ázerbajdžánskému gólmanovi tedy skončil těsným výsledkem Česko - Slovensko 3:4.

Fanshop banner