Při zvládnuté roli favorita vyhráli jasně o čtyři góly
Klub

Při zvládnuté roli favorita vyhráli jasně o čtyři góly

Redakce

Boleslavské očekávané vítězství nad soupeřem ze dna ligové tabulky bylo čtvrtou výhrou ze šesti mistráků současné podzimní sezóny. Boleslavští dorostenci jsou pátí s tříbodovou ztrátou na třetí Hradec Králové, se kterým se na jeho hřišti střetnou v příštím kole v první říjnové neděli.

Od úvodních minut byli Boleslavští aktivnější a brzo otevřeli svůj gólový účet.
V 5. minutě Kučera po individuální akci prostřelil z úhlu varnsdorfského brankáře - 1:0.
V následujících minutách si boleslavští dorostenci vytvořili několik výborných šancí. Dvě zahodil kapitán družstva Mísař a dva samostatné nájezdy neproměnil Gombáš. Přesto se do poločasu stav změnil.
Ve 33. minutě byl sražen v pokutovém území Najman a z nařízené penalty bezpečnou střelou boleslavské vedení navýšil Gombáš - 2:0.

V úvodu druhého dějství se Varnsdorfští snažili o kontaktní gól, ale kromě zakončení mimo tyče se jim nic podstatného nepodařilo.
V 60. minutě Böhm krásně uvolnil Gombáše, který z blízka zvýšil na 3:0.
V 78. minutě si dobrý centrovaný míč Moravčíka srazil varnsdorfský obránce do vlastní sítě - 4:0.

V závěrečných minutách již rozhodnutého utkání mohli Boleslavští ještě navýšit svůj náskok, ale skóre se již nezměnili.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil byl s výkonem svých svěřenců spokojený: „Tým si tentokrát zaslouží pochvalu. Měli jsme cíl vstřelit čtyři góly a celkově dvacetkrát zakončit, což jsme splnili. Celé utkání bylo o překonávání obranného bloku soupeře a o efektivitě v útočné fázi. Postupný útok se nám dařil, pokud jsme využívali krajní prostory hřiště a aktivně uvolňovali prostor. V prvním poločase jsme v některých okamžicích hráli zbytečně složitě středem, což nemělo žádný efekt. Ve finální útočné fázi nám chyběl klid a lepší řešení. Příležitostí na vstřelení branek bylo spousta, přesto jsme dokázali proměnit pouze tři a o jednu se přičinil soupeř vlastním gólem. Výhra byla zasloužená a všem, kdo se na ní podíleli, děkuji."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Mikulec - Mrnka, Drobný, Mísař, Najman - Böhm, Moravčík (90. Pour) - Chládek, Gombáš, Kučera (62. Pátek) - Majer (52. Zmij)

Góly: 33. a 60. Gombáš, 5. Kučera, 78. vlastní gól soupeře za přispění Moravčíka

Fanshop banner