Boleslavští se prosadili až po přestávce
Klub

Boleslavští se prosadili až po přestávce

Redakce

V šestém mistrovském utkání podzimní sezóny boleslavští šestnáctiletí dorostenci přehráli soupeře ze dna ligové tabulky až ve druhém poločase, kdy zlepšili svůj pohyb a zpřesnili střelbu. V aktuálním pořadí české ligy mladších dorostenců jsou pátí s pouhou tříbodovou ztrátou na vedoucí Hradec Králové, s nímž se na jeho hřišti střetnou v příštím kole v první říjnové neděli.

Utkání se hrálo v areálu mladoboleslavského Městského stadionu na hřišti s umělou trávou a mladým fotbalistům chvíli trvalo, než si zvykli. Možná i právě proto se první poločas odehrál bez gólů. Boleslavští nepřesně kombinovali, byli neúspěšní v osobních soubojích a za čtyřicet minut téměř nevystřelili na soupeřovu branku. Varnsdorf se prezentoval jako dobře organizovaný tým především v defenzívě.

Ve druhém poločase se Boleslavští zlepšili, více běhali a zdárně spolupracovali. Výsledkem bylo naplnění role favorita v podobě tří vstřelených gólů.
V 55. minutě po Smejtkově rohovém kopu vyhrál před soupeřovou brankou hlavičkový souboj Rulc a standardní situaci do gólu dohrál Havlina - 1:0.
V 64. minutě po spolupráci Havliny s Novotným se volejem k tyči prosadil Smejtek - 2:0.
V 68. minutě akci středem hřiště rozjeli Snížek s Havlinou a gólově završil Kadlec - 3:0.

V závěrečné desetiminutovce měli Boleslavští nadále herní převahu, ale z dalších střeleckých příležitostí již zasloužené vedení nenavýšili.
Trenér boleslavských dorostenců Petr Huf k výhře řekl: „Od začátku utkání jsme byli nepřesní v kombinaci, málo trpěliví a pouštěli soupeře do rychlých protiútoků. Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe, začali běhat bez míče, uvolňovat se od hráčů soupeře a lépe spolupracovat. Je škoda, že jsme v prvním poločase byli slabší. Je třeba, abychom v příštích utkáních zvládli hrát silně a přepnout na vyšší rychlostní stupeň již od úvodu utkání."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Lichtenberg - Vlk, Rulc, Prajs, Tichý - Motyčka (41. Roháček), Snížek, Smejtek, Chládek (41. Havlina) - Kohout (56. Novotný), Kadlec (73. Stránský).

Branky: 55. Havlina, 64. Smejtek, 68. Kadlec

Rozhodčí: Martínek - Louda, Žmolík

Fanshop banner