Prohráli souboj o druhou ligovou příčku
Klub

Prohráli souboj o druhou ligovou příčku

Redakce

Kvalitní fotbal ve svižném tempu předváděli aktéři zápasu devátého kola Juniorské ligy. Sparta měla před zápasem o dva body méně a výhrou se před Boleslav posunula na druhou příčku. Pro boleslavskou juniorku to byla třetí ligová prohra v této podzimní sezóně, druhá na domácím hřišti.

Počáteční slibnou aktivitu Boleslavští nezužitkovali a naopak po první nebezpečné soupeřově akci prohrávali. Hned v 1. minutě měl s Kühnelovou dělovkou plné ruce práce sparťanský brankář Vorel, míč výtečným zákrokem vyrazil z pravého horního růžku a dobíhající Vejr netrefil z pár metrů branku. Ve 4. minutě Novák získal pro Boleslav první roh, ale bez dalšího využití. V 7. minutě Čmelíkův centr z pravé strany zakončil akrobatickým kopem z deseti metrů Špaček a boleslavský gólman Jedlička famózním zákrokem zabránil téměř jistému gólu, ovšem sparťané zůstali u míče a v pokračujícím tlaku získali vedení.
V 8. minutě se v chumlu hráčů před boleslavskou brankou dostal k zakončení Dao Youssouf a přestože vystřelil po zemi nedůrazně, tak lehce tečovaný míč zapadl k levé tyči mimo Jedličkův dosah - 0:1.
Krátce po vedoucím gólu získala Sparta svůj první roh, který rozehrál Matoušek a zakončil Kouyate ranou půl metru nad branku. Další sparťanský útok završil Traore přízemní střelou, kterou Jedlička snadno kryl. V 19. minutě Novákem přesně rozehraný boleslavský roh napálil Komárek bez přípravy, ale přes bránící hráče míč k brance neprošel. Ve 23. minutě po druhém sparťanském rohu se ke střelbě dostal Mareček, ale Jedličku v boleslavské brance nepřekvapil.
Ve třetí čtvrthodince oboustranně ofenzivního utkání kopala Boleslav čtyři a Sparta pět rohů, ale ani jeden nevyvrcholil gólovou šancí. Nebezpečnější byly střelecké pokusy sparťanského stopera Kouyateho. Ve 37. minutě jeho bombu z pětatřiceti metrů Jedlička vyrazil od levé tyče a o minutu později z podobné dálky přestřelil boleslavskou branku jen o pár centimetrů. Dvě minuty před koncem poločasu po šestém nevyužitém boleslavském rohu vyrazili sparťané do nebezpečného brejku, v jehož finále Matoušek zleva přihrál Špačkovi, jehož zakončení výtečným zákrokem zlikvidoval Jedlička.

Druhý poločas pokračoval v tempu prvního. Boleslavští získali roh, ale soupeřovu branku neohrozili. To sparťané byli efektivnější.
Ve 47. minutě vběhl z levé strany do boleslavské šestnáctky Traoré a přesnou křížnou ranou zvýšil sparťanské vedení na 0:2.
Také v příštích minutách byly sparťanské ataky údernější v porovnání s boleslavskou ofenzivní snahou. V 52. minutě Matouškův trestňák se od hráčské zdi odrazil mimo branku a následnému rohu boleslavská defenzíva odolala. V 58. minutě Traoré na levé straně posunul míč sprintujícímu Čmelíkovi, jehož tvrdé zakončení z plného běhu Jedlička vyrazil na roh. V 71. minutě Machů z dobré pozice na hraně šestnáctky vystřelil, ale získal pro boleslavský tým pouze další rohový kop. V 75. minutě trestňák Nováka zastavila hráčská zeď, po Novákově opakovaném kopu se ke střelbě dostal Komárek, ale mířil hodně nepřesně. Deset minut před koncem kopali Boleslavští dva rohy krátce po sobě a sparťanská obrana odolala jen se štěstím. V 86. minutě po třináctém boleslavské rohu se ke střelbě dostal Krčmář a za přispění obránce a následně i zákroku brankáře Vorla se míč od břevna odrazil do zámezí. Následný rohový kop už pro Spartu nebezpečný nebyl. V 88. minutě Kopa z pravé strany zdařile odcentroval a Vejr u bližší tyče ze dvou metrů nastřelil břevno.
Úsilí boleslavských juniorů o zkorigování či dokonce zvrácení nepříznivého skóre bylo marné. Jen na rohy vyhráli 15:12, ale na góly prohráli se Spartou shodně jako v srpnu s pražskou Slavií 0:2.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Jedlička - Procházka (67. Krčmář), Klíma, Kopa, Rudzan - Kühnel, Komárek (83. Dib) - Košek, Machů, Daniel Novák - Vejr.

Sestava AC Sparta Praha U21: Vorel - Pavlík, Březina, Kouyate, Čmelík - Mareček - Novotný, Špaček (76. Urban), Matoušek, Traore (83. Balvín) - Dao Youssouf (90. Boula).

Góly: 8. Dao Youssouf, 47. Traoré

Rozhodčí: Rejžek - Myška, Vodrážka

Diváků: 70

Fanshop banner