Nedůslednostmi v defenzívě usnadnili soupeři cestu k vítězství
Klub

Nedůslednostmi v defenzívě usnadnili soupeři cestu k vítězství

Redakce

Boleslavští sedmnáctiletí dorostenci nenapodobili své starší kolegy a z domácí konfrontace s olomouckými vrstevníky odešli poraženi. První polovinu prohráli po dvou zaváháních v defenzivě a promarnění několika svých příležitostí. V druhém dějství jim při usilovné snaze ke zkorigování nepříznivého výsledku chyběla přesnost v koncovce. Soupeř přidal třetí branku v posledních vteřinách utkání parádní trefou z trestného kopu.

V úvodní půlhodině prvního poločasu promarnily několik šancí oba týmy. Ve 3. minutě odtáhl boleslavský útok Novák po levé straně a po jeho zblokovaném centru se Lupšák nedostal do zakončení. V 6. minutě boleslavský gólman Kocmich chytil míč mimo šestnáctku a po nařízeném trestném kopu z nebezpečné vzdálenosti následovalo uvnitř boleslavské šestnáctky několik soubojů, než dostal míč definitivně pod kontrolu Kocmich. V 11. minutě rozehráli Olomoučtí rohový kop zprava přetaženým centrem a po vrácení míče před boleslavskou šestnáctku dobíhající Zedníček zakončil akci střelou k tyči, odkud ji Kocmich s námahou vytáhl mimo branku. V 17. minutě zahrál Gracl boleslavský trestný kop zleva střelou na zadní tyč, odkud gólman Sigmy Obzina vytěsnil míč mimo branku. Ve 24. minutě přetažený olomoucký trestný kop dohrál Malacka kolenem mimo boleslavskou branku.
Ve 29. minutě po nevyužité boleslavské standardce vyrazili Olomoučtí k brejku, přenesli hru z levé na pravou stranu, odkud Repček vnikl do šestnáctky a prostřelil gólmana Kocmicha - 0:1.
O pár minut později došlo k dalšímu zaváhání v boleslavské defenzivě, které soupeř nemilosrdně potrestal.
Ve 36. minutě se nedohodli boleslavští stopeři s gólmanem Kocmichem, který odkopem nastřelil olomouckého Malacka, jenž se tak dostal snadno k míči a poslal ho do prázdné branky - 0:2.
Ve 38. minutě Gracl v důrazném souboji s gólmanem Obzinou získal míč před olomouckou šestnáctkou, ale v zakončení mu protihráč nedovoleným zákrokem zabránil. Následnému trestnému kopu se Olomoučtí ubránili.

Ve druhé polovině utkání se Boleslavští tlačili do olomoucké šestnáctky, ale postrádali dobrou finální přihrávku a přesnost i důraz v zakončení. Ve 42. a 45. minutě trestné kopy zahrával Plotnárek, v prvním případě se soupeř ubránil, ve druhém Blažíček hlavičkoval mimo. V 51. minutě úspěšně zasáhl Kocmich proti Moussovi. V 53. minutě boleslavský Plotnárek nedotáhl do zdárného konce individuální průnik do olomouckého vápna. V 65. minutě přihrál Šmejda středem Vozábovi, ten vystřelil mimo olomouckou branku. V 68. minutě olomoucký útočník Šidlík odcentroval a jeho spoluhráč Pavelka z dobré pozice uvnitř boleslavské šestnáctky hlavou minul branku. V 77. minutě Plotnárek po průniku do pokutového území Sigmy neprostřelil Obzinu, který míč vytěsnil mimo tyče.
V první minutě nastavení se olomoucký Řezník trestným kopem trefil parádně do horního růžku Kocmichovy branky - 0:3.
Hned po třetím olomouckém gólu rozhodčí Lafek utkání ukončil.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Kocmich - Johanides, Bárta, Šmejda, Skramuský - Žádný, Blažíček - Vozáb, Gracl (41. Lukáč), Novák (60. Motyčka) - Lupšák (41. Plotnárek).

Sestava FC Sigma Olomouc U17: Obzina - Jaš, Javora, Bednár, Řezník - Macháček, Heidenreich - Repček (50. Moussa), Zedníček (60. Čech), Malacka (55. Šidlík) - Machala (66. Pavelka).

Branky: 29. Repček, 36 Malacka, 81. Řezník

ŽK: Skramuský - Heidenreich

Rozhodčí: Lafek - Vlasjuk, Cichra

Fanshop banner