Z mnoha šancí neproměnili ani jednu
Klub

Z mnoha šancí neproměnili ani jednu

Redakce

Boleslavští osmnáctiletí dorostenci především v prvním poločase promarnili hodně střeleckých příležitostí, a když po přestávce na jediný soupeřův gól nedokázali odpovědět, odjeli z Ohrazenice, kde mají pardubičtí dorostenci domácí hřiště, s prázdnou.

Úvodní minuty patřily boleslavským dorostencům, kteří díky tlaku měli tři dobré standardní situace a dvě další střelecké příležitosti. Stav však zůstal nezměněný. Ve 23. minutě pardubický brankář jen vyrazil míč k Mansfeldovi, ten ale nedokázal na jeho chybu zareagovat a dostat míč za brankovou čáru. Největší boleslavskou příležitost ke skórování promarnil v prvním dějství Najman, když z několika metrů netrefil odkrytou pardubickou branku.

Ve druhém poločase Boleslavští stále drželi kompaktní obranný blok a snažili se využít rychlých protiútoků.
V 63. minutě Pardubičtí sehráli efektivně autové vhazování, otočili hru a razantním zakončením na zadní tyč strhli vedení na svou stranu - 1:0.
Boleslavští se snažili o vyrovnání, ale soupeř v obranné činnosti chybu neudělal a proto uhájil těsné vedení a získal všechny tři body.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil neskrýval rozčarování: „Jsme zklamaní, protože jsme na body určitě mohli dosáhnout. Domácí postavili hluboký obranný blok a my jsme se přes něj dostávali složitě. Měli jsme skvělý nástup do utkání, z kterého jsme měli vytěžit gól, ale nestalo se. V prvním poločase jsme si vypracovali dvě výborné příležitosti, bohužel ani jednu jsme nezakončili kýženým gólem. V posledním minutách jsme se snažili vyrovnat, ale domácí dobře bránili a těsné vedení uhájili."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych - Mísař, Drovný, Kalabis (46. Pátek), Najman - Böhm, Chládek - Kučera (67. Majer), Gombáš (75. Gracl), Mansfeld - Milner.

Fanshop banner