Na první inkasovaný gól odpověděli vyrovnáním, další dva už nedorovnali
Klub

Na první inkasovaný gól odpověděli vyrovnáním, další dva už nedorovnali

Redakce

Boleslavští sedmnáctiletí dorostenci byli podobně jako jejich devatenáctiletí kolegové při domácí konfrontaci s vrstevníky z Viktorie Plzeň neúspěšní. Brzy po vstupu do utkání šli Plzenští do vedení a na boleslavské vyrovnání odpověděli dalším gólem těsně před poločasovým hvizdem. Ve druhé polovině hry Plzenští navýšili vedení z přísné penalty.

V první polovině střetnutí předvedly oba týmy bojovný fotbal, při němž Plzeňští byli v zakončení efektivnější.
Již ve 4. minutě na plzeňský centr zprava naběhl Vrba a hlavou prodloužil míč pod břevno boleslavské branky - 0:1.
Hrálo se v tempu, hra se přelévala od jedné branky k druhé. Ve 12. minutě standardku Maška zakončil Šmejda hlavou, plzeňští obránci dokázali míč odehrát do bezpečí. Ve 20. minutě plzeňský útočník Václavík zatáhl míč zleva na střed a z dvaceti metrů trefil tyčku boleslavské branky.
Ve 23. minutě poslal Bárta podél pravé lajny míč za plzeňské beky, důrazný Pech přešel přes protihráče, obešel i vyběhnuvšího gólmana Edelmana a z úhlu trefil prázdnou branku - 1:1.
Po vyrovnávacím gólu se určitý čas hrálo ve středu hřiště, dramatický však byl závěr poločasu. Ve 37. minutě se po Maškově trestném kopu ani jeden spoluhráč do zakončení nedostal. O chvíli později Blažíček zleva nacentroval do plzeňské šestnáctky, a když se k němu odvrácený míč vrátil, zakončil boleslavskou akci střelou, kterou obránci zblokovali mimo branku. Následnému rohovému kopu se Plzeňští ubránili.
Ve 39. minutě nebezpečnou plzeňskou střelu gólman Štipl vytěsnil mimo branku, ale z následného rohového kopu dokázal plzeňský Fišer hlavou skórovat - 1:2.

Ve druhé polovině utkání se pokračovalo v bojovném fotbalu, někdy s tvrdostí na hranici únosnosti. Ve 45. minutě po Maškově centru z levé strany Vozáb bez přípravy přestřelil plzeňskou branku. Ve 47. minutě plzeňský útočník Kuhajda ranou z pětadvaceti metrů těsně minul růžek boleslavské branky. V 50. minutě zahráli Plzeňští trestný kop zpoza šestnáctky do Štiplových rukou. V 53. minutě Plzeňští rozehráli rohový kop zprava přihrávkou před šestnáctku, ale jejich zakončení přeletělo boleslavskou branku. V 54. minutě Boleslavští prostřídali gólmany kvůli zranění Štiplova kolena. V 60. minutě na Maškův trestný kop v plzeňské šestnáctce nedosáhl Šmejda beztrestně přidržený protihráčem.
V 71. minutě rozhodčí Machýček při průniku plzeňského hráče do boleslavské šestnáctky velmi přísně posoudil počínání obránců jako nedovolené a nařízený pokutový kop Halász proměnil - 1:3.
V 76. minutě po Vozábově centru vystřelil Mašek a obránci zblokovaný míč skončil v náruči gólmana Edelmana. Do závěrečného hvizdu si již Plzeňští vedení v poklidu pohlídali.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Štipl (54. Kocmich) - Johanides, Bárta, Šmejda, Skramuský - Žádný (71. Gracl), Blažíček - Vozáb, Mašek, Novák (54. Lupšák) - Pech (65. Baborák).

Sestava FC Viktoria Plzeň U17: Edelman - Halász, Strmiska, Fišer, Petrmichl - Kuhajda, Ruda - Vrba (71. Dotzauer), Lehký (67. Kodýdek), Václavík (53. Kavka) - Koranda (58. Demeter)

Branky: 23. Pech - 4. Vrba, 39. Fišer, 71. Halász

ŽK: Bárta, Šmejda

Rozhodčí: Machýček - Melichar, Duchoň

Fanshop banner