Boleslavští vyhráli na hřišti vedoucích Teplic
Klub

Boleslavští vyhráli na hřišti vedoucích Teplic

Redakce

Utkání, které se hrálo přibližně pět kilometrů severozápadně od Teplic na hřišti FC Dubí v městské části Dubí zvané Pozorka, Boleslavští rozhodli dvěma góly v prvním poločase a výhrou se přiblížili na rozdíl dvou bodů k teplickému týmu vedoucímu českou skupinu Juniorské ligy.

Začátek utkání pojaly oba týmy ofenzivně, i když s pozorným plněním defenzivních úkolů. V úvodní desetiminutovce zvládly obě strany ubránit po jednom rohovém kopu soupeře. Ve 24. minutě v dobré pozici po centru z pravé strany Košek hlavičkoval nepřesně. Ve 25. minutě si boleslavský brankář Jedlička poradil se soupeřovou hlavičkou po rohovém kopu.
Ve 30. minutě po nepovedeném Němečkově výkopu zastavili Tepličtí boleslavský brejk faulem v pokutovém území a nařízenou penaltu Vejr proměnil ve vedoucí gól - 0:1.
Tepličtí odpověděli ve 32. minutě rozehráním trestného kopu nacvičeným signálem, v jehož finále tvrdou střelu k tyči Jedlička lapil. O dvě minuty později boleslavský gólman zmařil další nebezpečnou teplickou akci. Ve 37. minutě opět výborně zasáhl Jedlička a při dorážce měl štěstí, že soupeř jeho branku minul.
Ve 38. minutě Komárek vystihl špatné postavení teplického brankáře Němečka a nečekaným obloučkem téměř z poloviny hřiště jej přehodil - 0:2.
Ke třetímu úspěchu měli Boleslavští blízko dvě minuty před přestávkou po rozehraném trestném kopu ze strany. Teplický exekutor trestného kopu v předposlední minutě poločasu přestřelili boleslavskou branku.

Druhý poločas, který začaly Teplice aktivně v ofenzivě a Boleslav pozorně v obraně, na skóre už nic nezměnil. V 55. minutě a o necelých sto dvacet vteřin později Tepličtí nevyužili dva rohové kopy. Po čtvrthodince, která patřila Teplickým, převzali postupně iniciativu Boleslavští a přenesli těžiště hry na soupeřovu polovinu hřiště. Teprve v 70. minutě si však vynutili první roh po změně stran, který tepličtí obránci odvrátili a další centr Zabilanského si brankář Němeček pohlídal. V 73. minutě bránící tepličtí hráči zablokovali Novákův střelecký pokus a v 78. minutě Vejrovu přízemní ránu Němeček chytil. V 80. minutě boleslavský gólman Jedlička snadno zneškodnil teplický trestný kop, jehož razanci zmírnila hráčská zeď. V závěrečných minutách Boleslavští promarnili dvě standardní situace, poslední teplický náznak útoku zarazili rozhodčí kvůli ofsajdu.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Jedlička - Zabilanský, Kühnel, Kopa, Procházka (84. Krčmář) - Komárek, Machů (87. Pour), Daniel Novák, Fabián - Košek, Vejr.

Sestava FK Teplice U21: Němeček - Hruštinec, Hasil, Novotný (63. Vobecký) - Berešík, Zárybnický, Suchan (23. Kodad), Šimeček - Žitný (46. Martirosyan), Šup, Švejda (46. Zeman).

Góly: 30. Vejr (z pokutového kopu), 38. Komárek

ŽK: Kühnel, Jedlička

Rozhodčí: Houdek - Vlasjuk, Černý

Fanshop banner