Debaklu pomohli vlastním gólem
Klub

Debaklu pomohli vlastním gólem

Redakce

Boleslavští dorostenci vysoko prohráli s plzeňským soupeřem, který byl ve všech fotbalových parametrech lepší. Navíc mu uprostřed prvního poločasu pomohli hloupým gólem do vlastní branky. I když po přestávce nezměrnou bojovností hru vyrovnali, tak se gólově neprosadili, naopak opět inkasovali a porážka nabyla podoby debaklu.

V prvním poločase získali Plzeňští rozhodující náskok. První šanci měl sice boleslavský Para, ale rozhodčí jej zastavili kvůli ofsajdu. V 10. minutě si boleslavský brankář Zeman poradil s Petrovou střelou. O dvě minuty později na druhé straně hřiště po Dibově trestňáku, Horákově hlavičce a Šimonově zakončení z malého vápna získali Boleslavští rohový kop, který však nevyužili. V 16. minutě plzeňský Šulc obešel zbrkle vyběhnuvšího brankáře Zemana, ale z úhlu netrefil prázdnou boleslavskou branku. Vzápětí boleslavský Šimon promarnil výhodu trestného kopu nastřelením hráčské zdi.
Ve 20. minutě plzeňský gólman Mařík po chycení soupeřova trestňáku se pokusil dlouhým výkopem o založení útoku, k míči se však nikdo z jeho spoluhráčů nedostal, nebezpečím pro boleslavskou branku však byl stoper Jakub Novák, který nečekaným lobem přehodil brankáře Zemana a dal si vlastní gól - 0:1.
To bylo torpédo nejtěžšího kalibru do sebevědomí boleslavských dorostenců. Od té chvíle soupeři nestačili v ničem. Ve 32. minutě Kepl s dobré pozice křížnou střelou netrefil boleslavskou branku, ale zanedlouho Plzeňští dvěma slepenými góly zápas rozhodli ve svůj prospěch.
Ve 36. minutě pronikl Kepl zleva do boleslavské šestnáctky a z jeho přesné přihrávky se Pihrt trefil k levé tyči - 0:2.
Ve 38. minutě sérii nepřesností a nedůsledností v boleslavské defenzívě potrestal Petr gólem na 0:3.

V závěrečné minutě prvního poločasu si sice Boleslavští vynutili druhý rohový kop, ale plzeňskou branku vážněji neohrozili.

Do druhého poločasu se Boleslavští vrátili bojovně naladění a první jejich akci zakončil Dib povedenou střelou k pravé tyči, plzeňského brankáře Mařík však nezaskočil.
V 58. minutě se Kepl na hranici boleslavské šestnáctky zasekávačkou uvolnil a na jeho přesnou ránu k levé tyči byl Zeman krátký - 0:4.
V 66. minutě Zeman vytlačil Štursovu střelu od levé tyče a v následné minutě boleslavská defenzíva odolala dvěma rohovým kopům. V 68. minutě Komma zamířil trestný kop do náruče plzeňského gólmana. V 70. minutě Zeman vyrazil Petrovo zakončení z deseti metrů a zlikvidoval i okamžitou dorážku. V 74. minutě Pihrtův nebezpečný trestňák Zeman vyboxoval mimo šestnáctku.
V 78. minutě Plzeňští předvedli jednoduchou a účinnou akci. Kepl křížnou přihrávkou našel Šulce a ten krásně poslal do brejku Štursu, jenž marně stíhán dvěma boleslavskými hráči se štěstím prostřelil brankáře Zemana - 0:5.
Zbylých deset minut si Plzeňští výrazné vítězství bez většího úsilí pohlídali.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík po vysoké prohře řekl: „Soupeř vyhrál naprosto zaslouženě. Po celé utkání byl ve všech směrech lepším týmem. Je třeba se z tohoto utkání ponaučit, ale zároveň i rychle na ně zapomenout. Výsledek nula pět je nepříjemný, ale je to stále jen jedna porážka. Je třeba zvednout hlavu a bojovat v dalších zápasech."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zeman - Jakub Novák, Horák, Koubek, Komma - Pour (40. Provazník), Dib (76. Bičiště) - Para (60. Mansfeld), Křižák, David Novák - Šimon.

Sestava FC Viktoria Plzeň U19: Mařík - Svoboda, Čihák, Hranáč, Žilák - Vilček (65. Štursa), Uzlík, Šulc, Petr (73. Kraml) - Kepl, Pihrt (80. Plecitý).

Góly: 20. Jakub Novák vlastní, 36. Pihrt, 38. Petr, 58. Kepl, 78. Štursa

ŽK: Šimon - Petr

Rozhodčí: Melichar - Machýček, Duchoň

Diváků: 75

Fanshop banner