Ze Slovácka vezou tří body, které ubránili i v deseti lidech
Klub

Ze Slovácka vezou tří body, které ubránili i v deseti lidech

Redakce

Sobotní utkání sedmého ligového kola se v Uherském Hradišti konalo na hřišti nasyceném vodou po celodenním dešti. Prvních pětačtyřicet minut sice nepršelo, ale po přestávce opět začalo, byť jen drobně. Déšť přinesl štěstí Boleslavi, která dohrávala oslabená o vyloučeného Chramostu.

První poločas byli zpočátku opticky aktivnější hráči domácího Slovácka, ovšem Boleslavští postupně hru vyrovnali a ve třetí čtvrthodince zatlačili soupeře k jeho vápnu. Vynutili si několik standardních situací, ale slováckého brankáře Heču mimořádně nezaměstnali. Na druhé straně hřiště si boleslavský gólman Vejmola poradil s jediným slováckým rohem se štěstím a za pomoci spoluhráčů.

Druhý poločas byla Boleslav o poznání aktivnější, než soupeř. Hned z prvního útoku po změně stran získala roh, z dalšího útoku nepřesně střílel Mebrahtu. V 51. minutě po Matějovského kolmici Chramostovu přízemní střelu vyrazil Heča na roh. V 59. minutě Matějovský opět poslal do šance Chramostu, tomu se sice povedlo soupeřova brankáře přehodit, ale o pár centimetrů minul slováckou branku vedle levé tyče. V 61. minutě po Marešově přihrávce nedůrazně vystřelil Přikryl. V 64. minutě se Slovácko dostalo poprvé po přestávce k boleslavské brance a tvrdou Divíškovu ránu Vejmola u levé tyče lapil.
V 65. minutě Chramosta rozehrál pátý boleslavský roh, slovácká defenzíva zapomněl přikrýt Chaluše a ten nikým neatakován z malého vápna zamířil nechytatelně k pravé tyči - 0:1.
Po obdrženém gólu začalo Slovácko více běhat a vynutilo si na chvíli mírnou územní převahu. Boleslavští však byli v defenzívě pozorní a důrazní, v kombinaci byli přesnější a jistější než soupeř. V předposlední minutě Chramosta přehnal bojovnost v osobním souboji na soupeřově vápně, za což byl žlutě napomínán, a protože už před tím v 78. minutě viděl první žlutou kartu, tak musel předčasně opustit hrací plochu. Odešel však zraněný za podpory lékaře a maséra. Při pětiminutovém nastavení Slovácko nevyužilo dva rohové kopy a jejich kanonýr Zajíc z malého vápna hlavičkoval do středu branky, kde byl přichystaný Vejmola, jenž se podruhé za sebou v aktuálním ligovém ročníku radoval z vychytané nuly.

Sestava FK Mladá Boleslav: Vejmola - Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman - Přikryl, Matějovský (76. Levin), Hubínek, Mareš - Mebrahtu (64. Komličenko), Chramosta.

Sestava 1. FC Slovácko: Heča - Reinberk, Hofmann, Šimko, Divíšek - Petr (72. Rezek), Navrátil, Daníček, Machalík (81. Hellebrand), Havlík - Kubala (56. Zajíc).

Gól: 65. Chaluš

ŽK: Reinberk, Hofmann - Mebrahtu, Chramosta

ČK: Chramosta

Rozhodčí: Berka - Wilczek, Myška

Diváků: 3967

Fanshop banner