Po prvním poločase polevili, přesto se radovali z výhry
Klub

Po prvním poločase polevili, přesto se radovali z výhry

Redakce

Osmnáctiletí čtvrté mistrovské utkání vyhráli, což byla jejich třetí výhra v aktuální sezóně a s devíti získanými body jsou pátí v šestnáctičlenné tabulce české dorostenecké ligy.

Začátek utkání přinesl mnoho standardních situací včetně pokutového kopu, který Mísař v 8. minutě bezpečně proměnil a dostal Boleslav do vedení - 1:0. V následujících minutách Boleslavští marně hledali cestu do postaveného bloku soupeře, který hrozil z rychlých protiútoků a z nich vyplývajících standardních situací. Ve 23. minutě mohl boleslavské vedení zvýšit Kučera, ale místo okamžitého zakončení z dobré pozice zvolil zpracování míče a o šanci se připravil. Minutu před koncem poločasu mohli Čáslavští srovnat z přímého volného kopu, ale střela těsně minula pravou tyč boleslavské branky.

Nástup do druhé půle vyšel lépe čáslavským dorostencům, kteří po zdařilé kombinační akci z blízka trefili tyč boleslavské branky. V 60. minutě se mohlo skóre pohnout na obou stranách. Nejprve boleslavský Böhm po rohovém kopu a hlavičce nedokázal z jasné pozice skórovat a o pár sekund později nevyužili Čáslavští přímého volného kopu z dobré pozice. Rozhodnutí utkání v boleslavský prospěch zařídil střídající Majer, který byl na hřiště pouhou minutu a využil nedorozumění soupeřovy obrany a po úspěšném souboji zvýšil střelou do prázdné branky na konečných 2:0.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil byl spokojený především s tříbodovým ziskem: „Dnešní výhra nám přinesla body, ale herní složka týmu nebyla dobrá. Věděli jsme, že budeme muset víc tvořit a cíleně hledat prostor v postupném útoku a snažit se kombinací překonat soupeře. V prvním poločase byly akce, které jsme vyhodnotili a realizovali na pochvalu, ale více okamžiků skončilo nesladěním náběhu a myšlenky hráče s míčem. Důležitý byl proměněný pokutový kop, škoda jen že jsme nedokázali navýšit náskok zejména díky standardním situacím. V obranné fázi nám chyběla organizace hry, často správné zajišťování a reakce na změnu situace ve hře, z čehož pramenily šance soupeře. Měli jsme štěstí, že jsme ve druhém dějství neinkasovali. Za druhý gól zaslouží velkou pochvalu Majer, který svým důrazem v osobním souboji vybojoval míč a rozhodl zápas v náš prospěch."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych - Drobný, Pátek (61. Velechovský), Mísař, Najman - Böhm, Chládek - Kučera, Gracl (75. Majer), Bičiště (80. Motyčka) - Milner

Góly: 8. Mísař (z pokutového kopu), 76. Majer

Fanshop banner