Šestnáctiletí se po laxním úvodu rozehráli a rozstříleli
Klub

Šestnáctiletí se po laxním úvodu rozehráli a rozstříleli

Redakce

Boleslavští dorostenci se proti čáslavskému soupeři, který zkraje utkání vsítil vedoucí branku, probrali až po půlhodinovém nevýrazném výkonu a potom týmu ze dna tabulky nasázeli osm gólů a jsou nyní na čtvrtém místě šestnáctičlenné české ligy mladších dorostenců.

Na začátku prvního poločasu Boleslavští hodně chybovali a umožnili protivníkovi skórovat. V 10. minutě po soupeřově dlouhém pasu a v boleslavské defenzívě při alibistickém chování stopera Rulce se Čáslav ujala vedení - 0:1. Boleslavští se herně srovnali až po půlhodině, začali více běhat a přesněji kombinovat, což se projevilo i na změně ve vývoji skóre. Ve 33. minutě po spolupráci s Vlkem dal Pažout vyrovnávací gól. O minutu později obrat dokonal Novotný po přihrávce Kadlece. Těsně před koncem prvního poločasu Snížek obešel uvnitř soupeřova vápna protihráče a z jeho přihrávky Pažout střelou k tyči zvýšil boleslavské vedení na 3:1.

Po změně stran padaly góly už jenom do čáslavské branky. Hned v úvodní minutě druhého poločasu Boleslavští zaútočili po straně hřiště a po spolupráci s Roháčkem přihrál Smejtek do střelecké pozice Kadlecovi, který akci gólově zakončil. Ve 45. minutě Roháčkův ostrý centr z pravé strany napálil Snížek v plném běhu do čáslavské sítě. V 56. minutě si Roháčkovu přihrávku zpracoval Pažout, obtočil se kolem čáslavského stopera a završil svůj hattrick v tomto utkání. V 63. minutě po spolupráci s Vlkem vyrazil do samostatného průniku Kadlec a umístěnou ranou podle brankáře skóroval. V 77. minutě nepřesnou rozehrávku čáslavského brankáře zachytil Rynekr a obloučkem do opuštěné branky uzavřel účet utkání na konečných 8:1.

Trenér boleslavských dorostenců Petr Huf byl nespokojený navzdory vysokému vítězství: „S úvodními třiceti minutami jsem byl velmi nespokojený. Hráči si asi mysleli, že se soupeř porazí sám. Hráli bez vysoké emoční aktivity, bez soubojů, neměli odražené míče, situace řešili velmi složitě a individuálně. Od třicáté do pětašedesáté minuty změnili přístup, začali dělat věci, jak by je měli dělat a vstřelili sedm branek. Poté se utkání dohrávalo a v závěru jsme vstřelili osmou branku."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Lichtenberg - Roháček (60. Kohout), Rulc, Zima, Chládek - Vlk, Snížek, Smejtek, Novotný (65. Tichý) - Pažout (60. Rynekr), Kadlec.

Branky: 33., 40. a 56. Pažout, 41. a 63. Kadlec, 34. Novotný, 45. Snížek, 77. Rynekr

Rozhodčí: Nedvěd - Meščan, Musil

Fanshop banner