Pomohli soupeři vlastním gólem
Klub

Pomohli soupeři vlastním gólem

Redakce

V pátém utkání Celostátní dorostenecké ligy sedmnáctiletých se boleslavským dorostencům nevydařila první polovina. Brzo obdrželi gól a navíc soupeři pomohli vlastním gólem. Ostravští v závěru utkání přidali ještě dvě branky, Boleslavští skórovali pouze jednou.

V úvodu utkání se první střelou na branku prezentovali Boleslavští. V 8. minutě Plotnárkovu střelu pozorný ostravský gólman Czedron chytil. V 16. minutě se na druhé straně blýskl úspěšným zákrokem boleslavský gólman Štipl vytěsněním tečované střely mimo brankovou konstrukci.
V 19. minutě prošel ostravský útočník Krajčo individuálně středem hřiště do boleslavské šestnáctky a střelou k tyči překonal Štipla - 1:0.
Boleslavští vyrovnali hru, a když se zdálo, že jsou blízko srovnání nepříznivého skóre, dali si gól do vlastní branky.
Ve 32. minutě Šmejdovo přihrání gólmanu Štiplovi bylo nečekaně prudké a míč v závěru tohoto nešťastného okamžiku skončil v boleslavské brance - 2:0.
Ve 36. minutě Novákem rozehraný trestný kop nikdo z jeho spoluhráčů nestihl dorazit do ostravské branky. Ve 38. minutě po chybné boleslavské rozehrávce běžel ostravský Šec sám proti gólmanu Štiplovi, jenž soupeřův pokus o zakončení zlikvidoval.

Ve druhé polovině hry patřila první dvacetiminutovka ostravským dorostencům, kteří jednou orazítkovali břevno boleslavské branky a další dvě jejich příležitosti v poslední možné chvilce zneškodnil gólman Štipl. K prvnímu ataku ostravské branky po přestávce se Boleslavští dostali až v 62. minutě, když po Plotnárkově přihrávce Maškovo zakončení ostravští obránci zblokovali mimo tyče. V 68. minutě ostravský Barkov v pozici sám před boleslavským gólmanem těsně minul branku.
V 71. minutě brankář Štipl vyrazil zakončení ostravského ataku, ale pohodlné dorážce osamocenému Barkovovi již nemohl zabránit - 3:0.
V 73. minutě Lukáč vystihl ostravskou rozehrávku, a když přešel přes beky do soupeřovy šestnáctky, tak jeho přihrávku před branku gólman Czedron zachytil.
V 75. minutě odtáhl Vozáb boleslavskou akci po pravé straně a po narážečce s Baborákem přihrál Maškovi, který povedenou střelou do růžku ostravské branky snížil na 3:1.
Ostravští však zdramatizování boje o body nepřipustili, neboť hned po rozehrání své vedení opět navýšili na třígólový rozdíl.
V 76. minutě ostravský útok završil Zálešák usměrněním míče podél tyče do Štiplovy branky - 4:1.
V úplně poslední minutě zápasu měli Boleslavští ještě výhodu trestného kopu, který však gólman Czedron vyboxoval a proti nepřesné dorážce již zasahovat nemusel.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník byl ke svým svěřencům značně kritický: „První poločas byl herně poměrně vyrovnaný, ale nedařilo se nám dostávat k vážnějšímu ohrožení branky soupeře. Chyběla ochota více pracovat bez míče, otevírat prostory pro ostatní hráče a často i důraz v osobních soubojích. Obě inkasované branky z první půle byly velmi laciné, soupeři jsme je v podstatě darovali. Ve druhém poločase jsme chtěli s výsledkem něco udělat a více vysunuli naše napadání. Tím se soupeři otevíraly prostory pro útočení a naše naděje dlouho držel golman Štipl. V 62. minutě jsme mohli po akci Plotnárka dát kontaktní branku, to se nám ale nepodařilo. V poslední desetiminutovce jsme ještě dvakrát inkasovali a alespoň čestný gól zaznamenal po pěkné akci Mašek. Náš herní i taktický výkon byl velmi špatný a žádný lepší výsledek jsme si tentokrát nezasloužili."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Štipl - Bárta (55. Johanides), Chleborád, Šmejda, Novák - Blažíček (41. Lukáč), Žádný (64. Baborák) - Vozáb, Mašek, Plotnárek - Pech (35. Lupšák).

Sestava FC Baník Ostrava U17: Czedron - Zálešák, Kulig, Hasala, Kostka - Šafář, Juroška (72. Rýc) - Šec (71. Zouhar), Krajčo, Fulnek (55. Wojatschke) - Barkov.

Branky: 19. Krajčo, 32. Šmejda vlastní, 71. Barkov, 76. Zálešák - 75. Mašek

ŽK: Novák, Šmejda

Rozhodčí: Černoevič - Boček, Částečka

Fanshop banner