Čtyřmi góly přemohli pražskou Duklu
Klub

Čtyřmi góly přemohli pražskou Duklu

Redakce

Boleslavští předposlednímu týmu s druhou nejhorší defenzívou české skupiny Juniorské ligy nastříleli čtyři góly a tříbodovým ziskem si upevnili postavení v lepší šesti aktuálního pořadí.

Vstup do prvního poločasu se boleslavským juniorům povedl. Ve 3. minutě sice Vukadinovič s Babaljem nedotáhli brejk do úspěšného konce, ale další boleslavská akce již dopadla lépe.
V 5. minutě na Novákův centr z levé strany Babalj pár metrů před pražskou brankou zdařile vyskočil a hlavou zamířil přesně - 1:0.
V 7. minutě po Kühnelově pasu po pravé strany utekl Vukadinovič, ale centrem před branku spoluhráče nenašel. V příští minutě po Zabilanského centru Novák hlavičkoval nedůrazně a brankář Dukly Matúš Hruška míč snadno u pravé tyče lapil. Potom se do dvou příležitostí dostala Dukla. V 11. minutě si Brabenec pomohl do šance útočným faulem a tak rozhodčí Orel správně Dukle gól neuznal. Ve 12. minutě Jedličkův váhavý odkop zachytil Brabenec, k míči se dostal Duranovič, ale jeho pokus o zakončení do opuštěné branky Jedlička stihl vyrazit.
Téměř celou druhou čtvrthodinu Boleslavští kontrolovali hru často na soupeřově polovině, ale bez zdárného zakončení. Blízko úspěchu byl v 19. minutě Novák střelou z dvaceti metrů, ovšem branku těsně minul. Ve 26. minutě trestný kop Dukly od pravé postranní lajny ubránili Boleslavští krkolomně a až Babaljův rázný odkop mimo šestnáctku hrozící nebezpečí zažehnal. Ve 28. minutě ve finále rychlého útoku po pravé straně Duranovičův pokus o zakončení boleslavští obránci zablokovali. Ve 29. minutě Novákovu krásnou přihrávku Vukadinovič uvnitř soupeřovy šestnáctky přeběhl, potom ještě zkoušel střelecké štěstí Kühnel, ale rána přes bránící obránce k brance nepronikla.
Ve 30. minutě lajdácké počínání pražských obránců nedaleko vlastní šestnáctky využil k zisku míče Bablj, nezištně přihrál Komárkovi a ten sám před brankářem zvýšil boleslavské vedení na 2:0.
Ve 34. minutě Laukův trestný kop z pětatřiceti metrů Jedlička vytlačil z levého vingle přes tyč mimo branku. Ve 36. minutě Zabilanský poslal podle pravé lajny Vukadinoviče, který vnikl do soupeřova vápna a jeho křížnou střelu Hruška vyrazil na roh, z něhož Boleslavští už pražského brankáře nezaměstnali. Ve 38. minutě Rudzan nepovedenou malou domů nabídl soupeři šanci, kterou Jedlička zmařil. Ve 42. minutě se boleslavský stoper Klíma nechal obrat o míč, naštěstí Brabencovu šanci zneškodnil Jedlička, stejně tak i po rohu tvrdé zakončení Duranoviče. Boleslavský brejk v závěrečných sekundách prvního poločasu založil Babalj, který na půlící čáře vybojoval míč, přihrál ho rozběhnutému Vukadinovičovi, jenž se uvnitř pražského vápna kličkou zbavil obránce, ale gólmana Hrušku neprostřelil.

Druhý poločas začal Vukadinovičovou tečovanou ranou, kterou Hruška chytil až na druhý pokus. Ale v následujících minutách byli ofenzivně aktivnější a především nebezpečnější hráči pražské Dukly. Vynutili si několik standardních situací, ale neprosadili se. Blízko snížení byli v 65. minutě, kdy po Douděrově přihrávce a Vlčkově nedůrazném zakončení z malého vápna Jedlička se štěstím uchránil čisté konto. V 67. minutě si Jedlička s jistotou poradil s Douděrovou střelou z pravé strany. Na druhé straně v 69. minutě po spolupráci s Koškem nepřesně vystřelil Novák.
V 70. minutě Vejr hlavou poslal do brejku Vukadinoviče, který z plného běhu nekompromisně prostřelil Hrušku - 3:0.
V 72. minutě Novák utekl po levé straně a parádně nabil Vejrovi, jehož zakončení zablokoval v obětavém zákroku stoper Šimek. V 85. minutě po Vukadinovičově přihrávce nedůrazně a nepřesně vystřelil Machů. V následující minutě se z deseti metrů neprosadil Vejr.
V 87. minutě Douděrovu ránu Jedlička od levé tyče vyrazil před sebe a Vlček dorážkou přes ležícího boleslavského gólmana snížil na 3:1.
Poslední slovo však měli Boleslavští.
V předposlední minutě Machů téměř z poloviny hřiště překonal pražského brankáře Hrušku, který stál daleko před svojí brankou - 4:1.
V 89. minutě boleslavský brankář Jedlička pádem pod Vlčkovy nohy zneškodnil soupeřovu poslední šanci. Boleslavští brali zasloužené tři body za jasnou domácí výhru.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Jedlička - Zabilanský, Klíma, Kopa, Rudzan (50. Procházka) - Kühnel - Vukadinovič, Komárek, Daniel Novák (73. Machů) - Vejr, Babalj (46. Košek).

Sestava FK Dukla Praha U21: Hruška - Douděra, Barták, Šimek, Lauko - Luong Nguyen Bao, Kozel - Vlček (90. Vyleta), Brejcha (81. Greš), Duranovič (64. Lohoyda) - Brabenec (90. Král).

Góly: 5. Babalj, 30. Komárek, 70. Vukadinovič, 89. Machů - 87. Vlček

ŽK: Kühnel - Luong, Šimek

Rozhodčí: Pavel Orel - Michal Novák, Zdeněk Koval

Diváků: 85

Fanshop banner