Černou sérii utnuli výrazným vítězstvím
Klub

Černou sérii utnuli výrazným vítězstvím

Redakce

Boleslavští v utkání šestého ligového kola jasně porazili Brno, když byli po většinu času výrazně lepším týmem. Kromě tří vstřelených gólů nejméně dvakrát tolik dalších příležitostí ke skórování neproměnili.

Boleslav se v tuzemské lize dočkala výhry po čtyřech měsících a osmi nevyhraných zápasech. V květnovém závěru minulého ročníku 2016-17 v Plzni remizovala 3:3, doma prohrála se Slavií 1:2, v Liberci prohrála 0:4, v letním úvodu nového ročníku 2017-18 doma podlehla Olomouci 1:2 a Spartě 0:1, remizovala v Karviné 1:1, prohrála doma s Libercem 0:3 a na Slavii 0:4. Také proto se sestava boleslavského týmu za čtrnáct dnů, které uplynuly mezi mistráky na Slavii a doma proti Brnu, z poloviny proměnila. Do branky se místo Agajeva vrátil Vejmola, v obraně brazilského stopera Da Silvu nahradil mladý Chaluš, který přišel na hostování ze Slavie, defenzivní štít hrál Hubínek, jenž čerstvě přestoupil z Bohemians, do středu zálohy se vrátil uzdravený Matějovský s Radou a zleva útočil Mingazov hostující ze Slavie. Mimo zůstali Takács, Levin, Mareš, Chramosta i proti Slavii střídající Jánoš, Fabián a Komličenko.

První poločas začaly oba týmy opatrně. Především Boleslav zdlouhavě kombinovala, aniž se hráči dostávali k zakončení. Teprve ve 27. minutě po Fleišmanově centru z levé strany a Matějovského hlavičce k bližší tyči byla Boleslav blízko úspěchu, ale brněnský brankář Melichárek famózním reflexem míč vytlačil z pravého horního růžku. Brněnští kontrovali ve 34. minutě, kdy po Polákově křížném pasu běžel Pilík sám proti Vejmolovi, ale boleslavskou branku o pár centimetrů přestřelil. Ve 37. minutě Brněnští rozehráli jediný rohový kop prvního poločasu do Vejmolových rukavic.
Ve 39. minutě se opakované zdlouhavé kombinování kolem brněnské šestnáctky přestalo líbit Pauschekovi, který s míčem prokličkoval podle koncové čáry přes dva protihráče a přihrál před branku, kde Přikryl elegantní patičkou z hranice malého vápna překvapil Melichárka - 1:0.
V závěrečné minutě poločasu se po spolupráci Přikryla s Matějovským ocitl v příhodné palebné pozici Mebrahtu, ale vystřelil hodně nepřesně. První dějství tak skončilo nejtěsnějším boleslavským vedením.

Do druhého poločasu vpadli boleslavští fotbalisté dravě a hned z první akce byli blízko skórování. V závěru kombinační akce Přikrylův střelecký pokus brněnská defenzíva zblokovala a rázný odkop se odrazil od Mingazova těsně vedle levé tyčky Melichárkovy branky. V příštích minutách Boleslavští zatlačili soupeře k jeho brance a při kombinačních útocích bavili diváky. V 52. minutě Matějovský přihrál do vápna Přikrylovi, po jehož patičce Mebrahtu nezkrotil míč. O minutu později Mebrahtuova bomba o milimetry přeletěla brněnskou branku. Kolem 60. minuty se brněnští dostali do střelecké šance po Hubínkově nepřesnosti a k rohovému kopu po Pauschekově chybě.
V 62. minutě po brněnském rohovém kopu se Boleslavi povedl brejk, když po Matějovského pasu Mingazov pádil sám téměř z poloviny hřiště proti Melichárkovi, kterého rázným a jistým zakončením prostřelil - 2:0.
Po svém prvním gólu v mladoboleslavském dresu se nechal vystřídat Chramostou, který svoji první střeleckou příležitost hned využil.
V 66. minutě Boleslavští rozehráli roh, který brněnští obránci k brance nepustili, Rada však získal míč, přihrál ho Matějovskému, který ho přistrčil do strany Chramostovi, jenž se povedenou křížnou ranou trefil k pravé tyči po necelých dvou minutách svého pobytu na hrací ploše - 3:0.
V 75. minutě Přikryl žonglérsky obehrál protihráče u koncové čáry, ale k jeho přihrávce před brněnskou branku se nikdo ze spoluhráčů nedostal. V 78. minutě po narážečce s Přikrylem vystřelil Matějovský těsně nad branku. Deset minut před koncem ojedinělý brněnský útok zakončil nepřesně Juhar a za necelou minutu připravil boleslavský Přikryl nepřesnou rozehrávkou šanci soupeři, ale Koné vystřelil mimo Vejmolovu branku. V 89. minutě po Matějovským rozehraném trestňáku Fleišman pálil pár centimetrů nad brněnskou branku. V první ze dvou nastavených minut Jánošovu bombu Melichárek vyrazil od pravé tyče na roh, kterému se Brno snadno ubránilo.

Sestava FK Mladá Boleslav: Vejmola - Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman - Hubínek - Přikryl (85. Jánoš), Matějovský, Rada (77. Mareš), Mingazov (65. Chramosta) - Mebrahtu.

Sestava FC Zbrojovka Brno: Melichárek - Juhar, Pavlík, Kijanskas, Jovanovič - Polák (75. Fortes), Sedlák - Buchta, Pilík (87. Gáč), Lutonský - Škoda (70. Kone).

Góly: 39. Přikryl, 62. Mingazov, 66. Chramosta

ŽK: Buchta

Rozhodčí: Ardeleanu - Hrabovský, Horák

Diváků: 2831

Fanshop banner