Boleslavskou ofenzívu posílil ze Slavie hostující Mingazov
Klub

Boleslavskou ofenzívu posílil ze Slavie hostující Mingazov

Redakce

Těsně před uzávěrkou letošního letního přestupního termínu přišel z SK Slavia Praha do FK Mladá Boleslav pětadvacetiletý Ruslan Mingazov, který za svého dosavadního tříletého působení v české lize nastřílel do mladoboleslavské branky tři ligové a jeden pohárový gól. S vedením FK Mladá Boleslav se domluvil na hostování s platností do 31.12.2017.

Ruslan Mingazov se narodil v listopadu 1991 v turkmenském Ašchabadu. Je synem turkmenského fotbalového reprezentanta Kamila Mingazova a tak bylo přirozené, že měl k fotbalu blízko. V místním FK Ašchabad hrál za mládežnická družstva a po podepsání první profesionální smlouvy i za dospělý tým (2007-09). Přes lotyšský klub Skonto FC (2009-14) přišel do FK Baumit Jablonec (2014-16), z něhož v červnu 2016 přestoupil do SK Slavia Praha, které se upsal na tři roky.
Ruslan Mingazov je ve svých pětadvaceti letech velmi ostříleným ofenzivním hráčem. V nejvyšších ligách ve třech různých státech (Turkmenistán, Lotyšsko, Česko) si připsal 213 startů a 57 gólů. Za turkmenskou reprezentaci při dvaceti startech čtyřikrát skóroval. S týmem Skonto FC vyhrál lotyšskou ligu i lotyšský pohár, s pražskou Slavií letos oslavil zisk českého titulu.
V české lize v dosavadních 56 zápasech nastřílel celkem 13 gólů, z nich tři do boleslavské branky. V sobotu 8. listopadu 2014 rozhodl utkání FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:0 gólem v 54. minutě a na jaře 2015 v zápase FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 1:1 na Magerův gól ze 13. minuty odpověděl v 69. minutě vyrovnávací trefou a vystřelil tak Jablonci jeden bod. V sobotu 20. května 2017 při utkání FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha 1:2 za stavu 0:1 přišel do hry v 61. minutě místo Tecla a pět minut před koncem po Bořilově přihrávce trefou k tyči zdvojnásobil slávistické vedení, které v předposlední minutě pouze zmírnil Chramosta.
Mingazov se navíc v jabloneckém dresu podílel na jaře 2015 na vyřazení Mladé Boleslavi z českého poháru. Tehdejší pohárové semifinále se hrálo na dva zápasy a Jablonec oba vyhrál i za přispění jednoho Mingazovova gólu: v dubnu FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 1:2 (35. Zahustel - 6. Mingazov, 18. Kopic) a květnová odveta FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:0 (90. Greguš).

Fanshop banner