Na prvního přemožitele narazili v Jablonci
Klub

Na prvního přemožitele narazili v Jablonci

Redakce

Boleslavští šestnáctiletí mladíci po dvou vítězstvích v úvodních mistrovských zápasech prohráli v Jablonci nad Nisou, jehož brankáře ani jednou nepřekonali.

Hned v úvodu utkání Boleslavští promarnili velkou příležitost ke skórování. Naopak soupeř svůj první nebezpečný útok proměnil ve vedení.
V 8. minutě Jablonečtí zaútočili z pravé strany a po pěkném centru akci zakončili gólovou hlavičkou - 1:0.
V aktuálním ligovém ročníku to byl první gól v boleslavské síti. Boleslavští marně usilovali o vyrovnání, v největší příležitosti netrefili z bezprostřední blízkosti ani prázdnou soupeřovu branku. V závěru poločasu se útoky střídaly z jedné strany na druhou, ovšem bez efektu.

Do druhého poločasu se Boleslavští vrátili se zvýšenou ofenzivní aktivitou, což se projevovalo tím, že většinu času hráli na jablonecké polovině hřiště, bohužel vypracované příležitosti nikdo nedotáhl do brankového vyjádření.
V nastaveném času Jablonečtí využili otevřeného postavení boleslavské defenzívy a definitivně tak zpečetili svoji výhru - 2:0.

Trenér boleslavských dorostenců Petr Huf byl zklamaný z mizerné efektivity svých svěřenců: „Tentokrát naší hře chyběla vstřelená branka. Jablonec byl údernější a efektivnější v pokutovém území, proto zvítězil. Nehráli jsme tak kompaktně, jako v minulém utkání. Vypracované příležitosti jsme buď slabě zakončili, nebo jsme vybrali v předfinální či finální fázi málo vhodné řešení. Je třeba se z prohry poučit a jít cestou dál do dalších zkoušek."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Šebesta - Roháček, Rulc, Snížek, Tichý - Nykodým, Šára (47. Zima), Smejtek, Novotný - Kohout (60. Pažout), Kadlec (70. Chládek).

Rozhodčí: Rais

Fanshop banner