Boleslavští nechali na východě Čech všechny tři body
Klub

Boleslavští nechali na východě Čech všechny tři body

Redakce

Boleslavští junioři v Hradci Králové sice vedli, ale nakonec po čtyřech obdržených gólech prohráli a východočeského soupeř tak pustili v tabulce před sebe. Nejbližší domácí utkání hrají v pondělí 11. září proti juniorům pražské Dukly.

Úvod prvního poločasu byl vyrovnaný, neboť oba týmy zvolily vyčkávací taktiku. V 8. minutě Hradečtí získali první roh, který nebezpečím pro boleslavskou branku nebyl. O chvíli později hradecký trestný kop s jistotou zlikvidoval brankář Truksa. Když začali mít Hradečtí opticky více ze hry, Boleslavští je zaskočili gólem.
Ve 20. minutě boleslavský útok z pravé strany zakončil střelou z deseti metrů Klobása - 0:1.
Ve 27. minutě byli Boleslavští blízko dalšího úspěchu, ale Novákův centr před soupeřovou brankou nikdo ze spoluhráčů nevyužil. A tak ve 31. minutě Novák další svůj průnik místo centrem zakončil střelou, která bohužel těsně přeletěla hradeckou branku.
Ve 34. minutě boleslavská defenzíva nezvládla poměrně jednoduchou standardní situaci rozehrávanou soupeřem téměř z poloviny hřiště, po níž se do zakončení dostal neobsazený Martinec a vyrovnal na 1:1.
Boleslavské juniory ztráta vedení rozhodila natolik, že soupeři dovolila v necelých pěti minutách dokonat obrat ve vývoji skóre.
Ve 38. minutě Hradečtí zaútočili z levé strany a po zpětné přihrávce od koncové lajny Chocholatý zcela sám z deseti metrů prostřelil Truksu - 2:1.
Poločas uzavřel nevyužitý hradecký rohový kop.

Druhý poločas začal boleslavskou aktivitou, ale nadějnou šanci zmařil pozorný brankář Lindr a jeho spoluhráči zanedlouho navýšili hradecké vedení.
V 57. minutě hradečtí junioři v ofenzivní akci zprava přečíslili boleslavskou obranu a po přetaženém centru se prosadil Vlkanova - 3:1.
Chvíli po třetím gólu se Vlkanova hnal do další příležitosti, ale naštěstí pro Boleslav na Chocholatého přihrávku nedosáhl. Akce se chvíli přelévaly z jedné strany na druhou. Kolem 65. minuty Lindr zneškodnil boleslavskou šanci a vzápětí Hradečtí zahrozili brejkovou akcí, kterou však nedotáhli do úspěšného konce.
V 67. minutě Novák vystihl Juklovu nedůraznou přihrávku brankáři Lindrovi, přihrál Klobásovi a ten snížil na 3:2.
Čtvrt hodiny před koncem nevyužili příležitosti hradečtí Miker, jenž sice prokličkoval přes tři boleslavské protihráče, ale zakončení se mu nezdařilo, a Brokeš, který z hranice šestnáctky těsně přestřelil Truksovu branku.
V 78. minutě hradecký atak z levého křídla po šikovné Vlkanově přihrávce Patrick završil gólově - 4:2.
Boleslavští v závěrečných minutách vrhli všechny síly do útočení, ze kterého však již žádný gól nevytěžili. Naopak otevřenou boleslavskou obranou pronikl sólem téměř přes celé hřiště Miker, ovšem v koncovce byl nepřesný.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Truksa - Zabilanský (70. Krčmář), Kopa, Kühnel, Rudzan - Vukadinovič (46. Dohnalík), Komárek, Procházka, Novák - Vejr (74. Machů), Klobása (81. Košek).

Sestava FC Hradec Králové U21: Lindr - Pajer, Miker (89. Gjinollari), Chocholatý, Vlkanova, Brokeš, Trávníček, Střelec, Patrick (83. Kundrt), Martinec, Jukl.

Góly: 34. Martinec, 38. Chocholatý, 57. Vlkanova, 78. Patrick - 20. a 67. Klobása

ŽK: Jukl, Patrick - Kühnel

Rozhodčí: Nenadál - Poživil, Kříž

Fanshop banner