V sobotu hraje Boleslav přátelsky doma proti Táborsku
Klub

V sobotu hraje Boleslav přátelsky doma proti Táborsku

Redakce

Přátelské utkání FK Mladá Boleslav - FC MAS Táborsko se hraje v sobotu 2. září 2017 od 11 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu. Pro obě mužstva je toto střetnutí herním vyplněním přestávky, kterou tuzemské profesionální soutěže mají v prvním zářijovém víkendu kvůli programům reprezentačních týmů.

Boleslavští sobotním přípravným utkáním uzavřou krátké herní soustředění, při němž hledali sportovní formu a především psychickou pohodu po nevydařeném vstupu do HET ligy. Generální sportovní manažer a hlavní trenér Dušan Uhrin jim naplánoval od středy do pátku pět tréninkových jednotek ve sportovním areálu Břízky u Jablonce nad Nisou. Po nedělním volnu se začnou připravovat v domácím areálu mladoboleslavského Městského stadionu na utkání šestého kola HET ligy.

Druhá nejvyšší tuzemská soutěž se hraje po názvem Fortuna národní liga a její účastníci mají odehraných již šest mistrovských kol. Táborsko v nich za jednu výhru a tři remízy získalo šest bodů a je na dvanácté příčce šestnáctičlenné tabulky:
FC Hradec Králové - FC MAS Táborsko 1:1
FC MAS Táborsko - FK Olympia 2:2
FK Baník Sokolov - FC MAS Táborsko 3:3
FC MAS Táborsko - 1.FK Příbram 0:2
Slezský FC Opava - FC MAS Táborsko 2:1
FC MAS Táborsko - MFK Frýdek Místek 3:0

Za Táborsko hraje aktuálně druhý nejproduktivnější hráč Fortuna národní ligy Zbyněk Musiol, který nastřílel čtyři góly podobně jako vlašimský Oskar Fotr. Jasným lídrem druholigových kanonýrů je Jan Pázler z Hradce Králové s osmi góly. Další táborské góly nastříleli: 2 - Aleš Nešický, 1 - Jakub Kopřiva, Matěj Mršič, Jakub Navrátil a Vojtěch Kostka.
V českém poháru MOL Cup 2017-18 Táborsko vyřadilo dva týmy z nižších soutěží. V divizních Sedlčanech vyhrálo jasně 5:0 a v třetiligovém Králově Dvoru těsně 2:1. Nejlepším táborským pohárovým střelcem je Musiol se dvěma trefami, po jednom góle přidali Prošek, Navrátil, Nešický, Klusák a Mysliveček. Táborsko v zářijovém třetím kole na domácím hřišti v Sezimově Ústí vyzve prvoligové Teplice.
Táborský dres v současnosti oblékají dva hráči nedávno patřící do základní sestavy FK Mladá Boleslav - třiatřicetiletý stoper Jakub Navrátil (2014-15) a dvaatřicetiletý záložník Jan Štohanzl (2011-14).

Fanshop banner