Po dvou utkáních mají plný bodový zisk
Klub

Po dvou utkáních mají plný bodový zisk

Redakce

Druhé mistrovské utkání aktuální sezóny zvládli šestnáctiletí boleslavští dorostenci shodně jako první, to znamená vítězně se dvěma vstřelenými góly bez jediného inkasovaného.

V prvním poločase byli Boleslavští aktivnější a důraznější, což také přetavili do zaslouženého vedení. Ve 31. minutě se gólově prosadil Nykodým po pěkné individuální akci, když před tím jeho spoluhráči promarnili několik příležitostí.
Druhý poločas byl herně vyrovnanější, než první, přesto Boleslavští své vedení zvýraznili. V 67. minutě předvedli vydařenou křídelní akci zakončenou úspěšnou střelou Pažouta.

Trenér boleslavských dorostenců Petr Huf po vyhraném zápase řekl: „Do utkání jsme chtěli vstoupit aktivně, avšak úvodních patnáct minut hráli opatrně a zbytečně vyhazovali jednoduché míče. Potom jsme se zlepšili a od dvacáté minuty byli nebezpečnějším družstvem. Do druhého poločasu jsme šli se stejným záměrem, bylo to však již pro nás náročnější a hra byla vyrovnaná, neboť soupeř začal více běhat. Po vstřelení druhé branku jsme podle nového pravidla šli za žlutou kartu do oslabení, ale i v deseti hráčích díky dřině, obětavému a kompaktnímu výkonu jsme dokráčeli k vítězství. Na tento skvělý přístup je třeba navázat do dalších tréninků a mistrovských utkání."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Šebesta - Vlk, Rulc, Prajs, Tichý - Nykodým (75. Roháček), Šára, Snížek, Smejtek (43. Novotný) - Kadlec (60. Pažout), Kohout (50. Zima)

Branky: 31. Nykodým, 67. Pažout

Fanshop banner