Prohráli soupeřovou šťastnou trefou pět minut před koncem
Klub

Prohráli soupeřovou šťastnou trefou pět minut před koncem

Redakce

Devatenáctiletí dorostenci ze hřiště v Uhříněvsi, které je domácím pro dorostence vršovických Bohemians, odjeli s prázdnou. Utkání čtvrtého kola celostátní ligy starších dorostenců prohráli gólem inkasovaným pět minut před koncem.

První poločas po vyrovnaném herním průběhu skončil bezgólovou remízou. Hned v úvodní minutě Bohemians zahrávali rohový kop a po odraženém míči jejich zakončení o kousek minulo pravou tyč boleslavské branky. Ve 28. minutě po rozehraném boleslavském rohovém kopu se do zakončení dostal Šimon, ale jeho střelu bez razance bránící hráči zablokovali. V následující minutě boleslavský Moravčík utekl po levé straně, ale bohužel důležitou finální nahrávku nedokázal dobře realizovat. Ve 43. minutě se opět z levé strany prosadil Moravčík a tentokrát našel Provazníka, kterému stihl důrazné zakončení opět zablokovat obránce. V závěrečné minutě prvního poločasu se po autovém vhazování a přiklepnutí Davida Nováka dostal do dobré pozice Jakub Novák, jehož nebezpečnou přihrávku před soupeřovu branku nedokázal nikdo ze spoluhráčů dopravit do sítě a tak první část utkání skončila bez branek.

Ve druhém poločase Bohemians předčili boleslavské dorostence v agresivitě a tím je dostali pod tlak. V 54. minutě Boleslavští se štěstím přežili ve vlastním pokutovém území soupeřův velký závar. V 57. minutě Dibův povedený trestný kop vršovický brankář Roub nádherným zákrokem vyrazil. V 80. minutě předvedli Bohemians krásnou akci, a když se po prostrčení míče mezi boleslavskými obránci dostal jejich útočník Koubek do šance, tak téměř jistému gólu zabránil brankář Zeman.
V 86. minutě Bohemians zaútočili po pravé straně a jejich centr od boleslavské branky hlavou odvrátil Kalabis mimo šestnáctku, odkud však míč bez přípravy povedeně trefil kapitán vršovického družstva Le Tuan přesně do šibenice - 1:0.
Pěkný, i když hodně šťastný gól rozhodl celé utkání, neboť na odpověď zbylo boleslavským dorostencům málo času.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík byl z druhého poločasu hodně zklamaný: „První poločas se hrálo vyrovnané utkání bez větších šancí na obou stranách. Soupeř měl nebezpečný moment po rohovém kopu hned v úvodu utkání. Náš tým nedokázal tři velmi dobré brejky vyřešit správnou finální nahrávkou. Průběhem druhého poločasu jsem v podání našeho týmu velmi zklamaný. Domácí byli agresivnější a vyhrávali všechny osobní souboje. Náš tým neudržel míče na polovině soupeře a Bohemka si začala vytvářet čím dál větší tlak. Výkony většiny hráčů byly podprůměrné. Z našeho týmu zahráli na únosné úrovni pouze Kalabis a Koubek, a to je na úspěch v utkání hodně málo."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zeman - Jakub Novák (85. Bičiště), Kalabis, Koubek, Komma - Křižák, Dib - David Novák, Provazník, Moravčík (65. Para) - Šimon.

Branka: 86. Le Tuan Anh

Rozhodčí: Poživil - Starý, Trska

Fanshop banner