K řešení neúspěchů je potřeba zachovat chladné hlavy, ví prezident Dufek
Klub

K řešení neúspěchů je potřeba zachovat chladné hlavy, ví prezident Dufek

Redakce

O FK Mladá Boleslav mají média zájem. Bohužel z důvodů ne zrovna příjemných. Všichni, kdo sledují tuzemský fotbal, se ptají, co se v Mladé Boleslavi děje, že po čtyřech odehraných kolech HET ligy má tým s tradičně vysokými ambicemi pouhý jeden bod a je v tabulce třetí od konce.

„Dostáváme góly po individuálních chybách, jakých by se zkušení hráči dopouštět neměli, neproměňujeme šance, kterých si vytváříme dost. Důležité pro nás nyní je zachovat chladné hlavy a soustředit se na nejbližší zápas proti pražské Slavii. Paradoxně bude asi dobře, že nás nečeká snadný soupeř. Nepotřebujeme tým razantně posílit, potřebujeme se dát psychicky dohromady, začít proměňovat šance a možná také mít trochu více štěstí v ofenzívně," uvedl mimo jiné prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek ve studiu České televize, kde byl hostem pravidelného fotbalového pořadu sportovního kanálu ČT Sport Dohráno plus v pondělí 21. srpna 2017.
Domnívá se, že právě v nyní rozjetém ročníku bude liga vyrovnanější, než v minulých sezónách. Mluvil také o perspektivách útočníka Chramosty, který začal dobře novou sezónu ve spolupráci s Mebrahtuem, ale oba měli smůlu na zranění. Zdůraznil, že hráči v Mladé Boleslavi mají po všech stránkách, včetně včas proplácených výplat, vytvořené podmínky pro kvalitní přípravu, ale výkony v zápasech tomu zatím neodpovídají. „Jednou zahraje obrana dobře a podruhé ve stejném složení dělá chyby," poznamenal trenér Dušan Uhrin po domácí prohře s Libercem.
„Vypadli jsme z Evropské ligy a tak logicky nepotřebujeme držet tolik hráčů, kolik máme v současném kádru. Momentálně jsme přeřadili obránce Pavla Čmovše a brankáře Jakuba Diviše z prvoligového kádru do juniorky. Další věci budeme postupně řešit v průběhu nejbližších dnů a v pauze, kterou bude mít liga kvůli reprezentaci," řekl Josef Dufek a potvrdil, že mladoboleslavští fotbalisté dostali individuální pokuty v různé výši. Je podobně jako trenér rozčarovaný kolísavou formou týmu. „Současný stav mužstva není o trénování, ale o myšlení hráčů, je to v jejich hlavách," míní Dušan Uhrin.
Na opakující se dotazy k trenérskému postu prezident mladoboleslavského klubu uvedl: „Všechno začalo loňským vynuceným odchodem Karla Jarolíma k českému národnímu týmu. V té době jsme se nedohodli s Dušanem Uhrinem, který zvažoval zajímavé nabídky ze zahraničí, po krátkém působení trenéra Leoše Kalvody jsme vykoupili Martina Svědíka z reprezentační smlouvy a v době, kdy jsme věděli, že se trenér Svědík z evropského šampionátu U21 vrátí až v průběhu klubové přípravy, obnovili jsme jednání s Uhrinem, který nyní nese plnou zodpovědnost za prvoligové mužstvo. Martin Svědík je nadále zaměstnancem našeho klubu. Všechny jiné informace jsou nepodložené výplody bulvárního tisku."

Fanshop banner