Boleslavští fotbalisté marně hledají formu a kupí jednu chybu na druhou
Klub

Boleslavští fotbalisté marně hledají formu a kupí jednu chybu na druhou

Redakce

Boleslavští nezvládli ani třetí domácí utkání a prohráli s Libercem nečekaně jednoznačně. Nestřílejí góly a chybují v defenzívě. S pouhým jedním bodem ze čtyř mistrovských zápasů klesli až na samé dno prvoligové tabulky.

V porovnání s předchozím zápasem v Karviné vypadl z boleslavské sestavy Matějovský (zraněný kotník) a naopak po vyléčení svalových obtíží se vrátil útočník Golgol Mebrahtu. Liberečtí v utkání proti Boleslavi postrádali Kúdelu (přestoupil z Boleslavi do Liberce v letošním lednu) a Kerbra, kteří pykali za vyloučení v předchozím ligovém mistráku, a také zraněného Bartla (přestoupil z Boleslavi do Liberce před necelými dvěma roky).

První poločas zahájily oba týmy ofenzivně a v úvodní desetiminutovce si Liberečtí vynutili tři a Boleslavští dva rohy. Už ve 4. minutě po Přikrylově centru byl blízko skórování Mebrahtu, ale neuspěl. Na druhé straně ve 12. minutě liberecký Breite mířil z necelých dvaceti metrů k pravé tyči boleslavské branky, její strážce Vejmola však úspěšně zasáhl. V 21. minutě netrefil Rada libereckou branku z deseti metrů a o šest minut později Fabián těsně minul levý horní růžek. Ve 30. minutě se po Přikrylově přihrávce ocitl Magera v luxusní střelecké pozici uvnitř soupeřovy šestnáctky, ale zamířil do středu branky do náruče libereckého brankáře. Střelecké pokusy libereckých Coufala a Breiteho byly nepřesné. Liberečtí však byli většinu poločasu bystřejší v osobních soubojích a jistější v kombinaci, Boleslavští často chybovali a přenechávali soupeři herní iniciativu.
Ve 39. minutě pátý liberecký roh kopal Potočný, na jehož přetažený centr si u vzdálenější tyče naběhl Graiciar a rázně z velmi těžkého úhlu dal gól - 0:1.

Druhý poločas Boleslavští sice začali se zřejmou aktivitou, ale nadále bez gólového efektu. Z pár kroků se neprosadili Magera ani Mebrahtu. V 50. minutě kopali Liberečtí dva rohy bez užitku a potom Boleslavští na pár minut převzali iniciativu. Magerovu přihrávku hlavou i Klobásův centr si liberecký brankář pohlídal, Mebrahtua zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu. V 63. minutě po Chramostově ráně z úhlu získala Boleslav roh, který nevyužila a vzápětí inkasovala rozhodující úder.
V 64. minutě za Potočného pasem vysprintoval Graiciar, utekl Pauschekovi a sólo proti Vejmolovi s jistotou zakončil střelou k levé tyči - 0:2.
V 66. minutě se do střelecké pozice dostal boleslavský Komlichensko, ale z patnácti metrů netrefil soupeřovu branku. V 70. minutě Přikryl přihrál Chramostovi, ten přistrčil Magerovi a jeho rána mířila vysoko nad libereckou branku. O pět minut později se nepovedlo zakončení hlavou Stronatimu. V závěrečných minutách se Boleslavští snažili překonat soupeřovu defenzívu nakopávanými míči, ale Liberečtí byli pozorní a všechny pokusy odvrátili. V předposlední minutě Potočný trestným kopem minul boleslavskou branku.
V 90. minutě Liberečtí zaútočili po levém křídle, Ševčík poslal do brejku Havelku a ten sám proti Vejmolovi přesnou ranou dokonal boleslavskou zkázu - 0:3.
V nastavených třech minutách Magerovu bombu vyrazil Kolář na roh, ale ani ten nevedl ke zmírnění jednoznačného skóre v liberecký prospěch.

Sestava FK Mladá Boleslav: Vejmola - Pauschek, Čmovš, Stronati, Fabián - Takács, Rada (69. Mareš) - Přikryl, Magera, Klobása (61. Chramosta) - Mebrahtu (61. Komlichenko).

Sestava FC Slovan Liberec: Kolář - Coufal, Karafiát, Kulhánek, Mikula - Ševčík - Graiciar (73. Havelka), Breite, Folprecht, Voltr (87. Pulkrab) - Potočný (90. Knejzlík).

Góly: 39. a 64. Graiciar, 90. Havelka

ŽK: Takács, Stronati, Čmovš - Folprecht, Graiciar, Potočný

Rozhodčí: Karel Hrubeš - Wilczek, Vít

Diváků: 2834

Fanshop banner