Debakl šestnáctiletých v závěru přípravy
Klub

Debakl šestnáctiletých v závěru přípravy

Redakce

V posledním přípravném utkání šestnáctiletí boleslavští fotbalisté vysoko prohráli s teplickými vrstevníky, kteří jim udělili lekci z produktivity.

Brzo po zahájení Boleslavští inkasovali první gól. Již v 5. minutě se Tepličtí prosadili po dlouhém pasu za boleslavské stopery, když brankář Lichtenberg na brankové čáře pozdě reagoval na nebezpečnou herní situaci. Ve 28. minutě po předchozí spolupráci Kadlece se Zimou se Snížek trefil k tyči a vyrovnal na 1:1. Tepličtí však dvěma trefami ještě před přestávkou rozhodli o zápase. Nejprve ve 32. minutě po rohovém kopu, kdy boleslavská defenzíva ve vlastní šestnáctce nepokryla trojici soupeřů a potom ve 40. minutě po zaváhání obránce Rulce i brankáře Lichtenberga - 1:3.
Deset minut po změně stran nedosáhl stoper Prajs na centr a teplický útočník snadno z prvního doteku zvýšil na 1:4. V 63. minutě Tepličtí potrestali sérii nedůsledností boleslavských dorostenců, především Smejtka a Snížka - 1:5.

Trenér boleslavských dorostenců Petr Huf: „Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, poté obdrželi lacinou branku. Ve 28. minutě jsme vyrovnali, bohužel vzápětí obdrželi lacinou vyrovnávací branku po rohovém kopu a třetí v závěru prvního poločasu díky naší nedůslednosti. Během utkání jsme si vytvořili dostatek dobrých příležitostí, proměnili však jedinou, naopak soupeř byl maximálně produktivní. My jsme byli málo ochotní běhat a správně běhat ve sprintu a od toho se to odvíjí. Musíme se vrátit k základní podstatě."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Lichtenberg - Vlk, Rulc, Prajs, Chládek (41. Kohout) - Nykodým, Smejtek (65. Konyvka), Snížek, Tichý - Zima (50. Rynekr), Kadlec.

Fanshop banner