Osmnáctiletí poslední přípravu prohráli
Klub

Osmnáctiletí poslední přípravu prohráli

Redakce

Na závěr letního přípravného období boleslavští osmnáctiletí dorostenci prohráli s teplickými protivníky utkání, ve kterém ani jednou neskórovali, protože promarnili i tu největší příležitost v podobě pokutového kopu.

Na začátku utkání již ve 2. minutě mohli jít Boleslavští do vedení po úspěšném napadání soupeřovy rozehrávky, ale nadějnou příležitost nevyužili. Tepličtí se do své první šance dostali v 16. minutě, když jednoduchým míčem překonali boleslavskou zónovou hradbu, ale ani tato situace nepřinesla změnu skóre.
První gól padl o šest minut později. Ve 22. minutě Tepličtí využili chyb v boleslavské zónové obraně ve středu hřiště a po průnikové přihrávce si přesnou střelou zajistili vedení - 0:1.
Ve druhém dějství měli hned zkraje Boleslavští obrovskou možnost k vyrovnání z pokutového kopu, ale nevyužili ji. Ani následný optický herní tlak nepřetavili k vytouženému srovnání skóre, naopak hosté po taktické chybě boleslavské obranné čtveřice pojistili své vítězství druhým gólem v 80. minutě - 0:2.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil po prohře prohlásil: „Vstoupili jsme do utkání velmi dobře, ale místo toho, abychom vstřelili vedoucí gól, tak jsme po chybě inkasovali a naše dobrá dvacetiminutová pasáž vyšla naprázdno. Opět jsme za stavu 0:1 měli výhodu pokutového kopu, ale ani tentokrát jsme nevsítili gól. Bohužel deset minut před koncem jsme inkasovali podruhé a zápas ztratili. I přes prohru vidím pozitiva. Skvěle se prezentoval brankář Hartych a mladý Novák z U17. Jisté správné náznaky byly vidět i při napadání rozehrávky soupeře, ale i zde musíme zlepšit součinnost a být efektivnější."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych - Drobný, Pátek, Mísař, Zmij - Dib, Böhm - Velechovský (71. Lupšák), Gombáš, Patrik Novák - Vajgl.

Fanshop banner