Vyhráli Havlinovou trefou z poslední minuty
Klub

Vyhráli Havlinovou trefou z poslední minuty

Redakce

Boleslavští sedmnáctiletí dorostenci své druhé mistrovské utkání těsně vyhráli brankou vstřelenou v závěru po akci střídajících hráčů, když Lukášův centr využil Havlina. Příbramského soupeře zvláště v druhé polovině přehrávali a mohli zvítězit i výraznějším brankovým rozdílem, kdyby v zakončení nepostrádali přesnost.

V úvodu utkání byli Příbramští aktivní. V první pětiminutovce třikrát procvičili Štipla v boleslavské brance, ten však byl pozorný. Ve 12. minutě poprvé zahrozili Boleslavští nepřesnou Maškovou hlavou po Pechově centru zprava.
V 15. minutě se příbramskému Navrátilovi povedl samostatný průnik středem do boleslavské šestnáctky se zdárným zakončením podél gólmana Štipla - 1:0.
V 16. minutě po centru do příbramské šestnáctky přihrál Mašek zpět Blažíčkovi a ten z pětadvaceti metrů přestřelil branku.
Ve 20. minutě vznikla v příbramské šestnáctce nepřehledná situace po nejistém zákroku gólmana Smrkovského, od obránců odražený míč se dostal ke Chleborádovi, který nezaváhal a poslal ho do růžku soupeřovy branky - 1:1.
Ve 22. minutě příbramský Zemánek centrem zleva našel před boleslavskou brankou v dobrém postavení Vohradského, který hlavou těsně minul branku. Ve 25. minutě Mašek odtáhl míč z půlky a přihrál doprava Plotnárkovi, ten z hranice šestnáctky vysoko přestřelil. Ve 39. minutě se vpravo perfektně uvolnil Vozáb, v příbramské šestnáctce našel v dobrém postavení Blažíčka, který ranou bez přípravy orazítkoval tyč příbramské branky.

Ve druhé polovině hry boleslavští dorostenci svého soupeře přehrávali, gólově se však prosadili až v samotném závěru. V 51. minutě přihrál Vozáb ze středu doleva Plotnárkovi, který střelou těsně minul zadní tyč. V 58. minutě se po rozehrané standardce zprava na přední tyči neúspěšně snažil o dorážku Chleborád. V 61. minutě po Maškově centru se o dorážku pokoušel pro změnu Havlina, avšak příbramský gólman Smrkovský byl u míče dříve. V 65. minutě opět po Maškově centru zleva se v souboji s příbramským gólmanem neprosadil Lukáč, který byl na hřišti necelou minutu po vystřídání Plotnárka. V 73. minutě po centru Bárty hlavičku Blažíčka vytěsnil nad břevno své branky Smrkovský. Následnému rohovému kopu se Příbramští ubránili.
V 80. minutě to již boleslavským dorostencům vyšlo. Lukáč zprava potáhl míč a přihrál Havlinovi, který z otočky ranou k tyči zařídil boleslavské vítězství 1:2.
Po Havlinově brance rozhodčí Hocek utkání ukončil.

Sestava FK Příbram U17: Smrkovský - Navrátil, Naswetter, Skočdopole, Lojín (41. Krotil) - Kubík, Obdržal - Vokurka, Zemánek, Češka (41. Polanský, 62. Matoušek) - Vohradský.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Štipl - Bárta, Chleborád, Šmejda, Skramuský - Žádný (79. Baborák), Blažíček - Vozáb, Mašek, Plotnárek (64. Lukáč) - Pech (51. Havlina).

Branky: 15. Navrátil - 20. Chleborád, 80. Havlina.

ŽK: Skočdopole

Rozhodčí: Hocek - Šimáček, Vnuk

Fanshop banner