Výhru v Karviné ztratili tři minuty před koncem
Klub

Výhru v Karviné ztratili tři minuty před koncem

Redakce

Boleslavští i po třetím ligovém utkání zůstávají bez vítězství v suterénu aktuální tabulky. V Karviné jim ke třem bodům scházelo tři minuty udržet těsné vedení. Bohužel ho neudrželi a remizovali shodným výsledkem, jako letos na jaře.

Karvinští do utkání nastoupili ve stejné základní sestavě, jako v předchozích dvou ligových mistrácích. Boleslavští naopak do každého ze tří dosavadních ligových utkání vstoupili ve třech rozdílných sestavách.
První poločas začali Boleslavští velmi ofenzivně a čtvrt hodiny nepustili soupeře z jeho poloviny hřiště, ale karvinského brankáře Berkovce vážněji neohrozili. V 18. minutě Přikryl vystřelil nedůrazně a o dvě minuty později z úhlu nepřesně. Ve 25. minutě nepovedený centr karvinského Janečky mířil do boleslavské branky a Vejmola ho vytlačil nad břevno. Ve 27. minutě byli Boleslavští blízko gólu, když Čmovšův centr Klobása usměrnil hlavou k levé tyči, kam se však Berkovec v poslední možné chvíli úspěšně vrhnul.
Ve 30. minutě Šislerův roh usměrnil Košťál hlavou do středu branky, kde byl připravený Vejmola. O minutu později Karviná nebezpečně zaútočila zleva, Kalabiškův přízemní centr Stronati nepustil k Wágnerovi a vzápětí další karvinský útok završil z pravé strany Janečka centrem, který si Vejmola pohlídal. Ve 37. minutě po nepovedeném Wágnerově střeleckém pokusu se k míči dostal Štepanovský a ten nedůraznou ranou o půl metru minul Vejmolovu branku. Ve 43. minutě Radův trestňák Karvinští odvrátili, další centr z Klobásovy kopačky odboxoval brankář Berkovec.

Druhý poločas pokračovali Boleslavští v útočení a hned v úvodní minutě rozehrávali dva rohy, ovšem bez efektu. V 51. minutě se boleslavská defenzíva se štěstím ubránila karvinskému rohu i následnému Šislerově centru. O minutu později karvinský Wágner obehrál Čmovše, ale zakončení se mu nepovedlo. V 55. minutě boleslavská kombinační akce vyvrcholila Magerovou střelou, která do soupeřovy sítě neprošla. V 58. minutě Šislerův centr usměrňoval špičkou kopačky Janečka do připraveného Vejmoly.
V 59. minutě boleslavskou ofenzivní akci se pokusil zakončit Fabián, ale střela se mu nepovedla, tak míč posunul Magerovi, který se uvnitř vápna zbavil kličkou obránce a křížnou ranou zamířil přesně k levé tyči karvinské branky - 0:1.
V 65. minutě byla Boleslav blízko rozhodujícího navýšení vedení, když po Přikrylově centru se sice Komličenko neprosadil v hlavičkovém souboji, ale míč propadl k Magerovi a jeho pohotové zakončení z otočky brankář Berkovec zázračně vytáhl od pravé tyče na roh, kterému se Karviná bez obtíží ubránila. V 71. minutě Panákovu povedenou střelu z hranice vápna vyrazil Vejmola od levé tyče na roh, po jehož rozehrání Wágner v akrobatické pozici přestřelil boleslavskou branku. V 75. minutě se po Panákově centru zleva neprosadil Wágner a brankář Vejmola snadno míč chytil. Karvinští zvyšovali tlak na boleslavskou branku a těsně před koncem ho proměnili ve vyrovnání.
V 87. minutě po Fabiánově hrubé chybě karvinský útok po pravé straně završil po Ramirezově centru Moravec střelou bez přípravy z necelých deseti metrů k tyči Vejmolovy branky - 1:1.
V hektickém závěru karvinský Šisler trestným kopem vysoko přestřelil boleslavskou branku a Fabián ve finále poslední boleslavské ofenzivní akce křižnou ranou těsně minul Berkovcovu branku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Vejmola - Pauschek, Čmovš, Stronati, Fabián - Takács, Rada (56. Komličenko) - Přikryl, Matějovský, Klobása (72. Jánoš) - Magera (83. Babalj).

Sestava MFK Karviná: Berkovec - Moravec, Košťál, Hošek, Eismann - Štepanovský (70. Čolič), Šisler, Panák, Janečka (78. Ramirez), Kalabiška - Wágner (90. Lischka).

Góly: 87. Moravec - 59. Magera

ŽK: Šisler - Takács, Čmovš, Matějovský

Rozhodčí: Královec - Dobrovolný, Antoníček

Diváků: 4025

Fanshop banner