Dvakrát ztratili vedení a prohráli
Klub

Dvakrát ztratili vedení a prohráli

Redakce

Boleslavští dorostenci na příbramském hřišti dvakrát vedli, přesto odjeli bez bodového zisku, neboť soupeř byl v závěru utkání střelecky výrazně úspěšnější, a navíc s pocitem křivdy z tendenčního řízení utkání rozhodčím.

Od úvodního hvizdu rozhodčího Šimáčka se hrál oboustranně svižný a bojovný fotbal, ale s minimem brankových příležitostí. Ve 3. minutě zahrozili Příbramští, jejichž střelu boleslavská defenzíva odvrátila a dorážka minula branku.
V 16. minutě boleslavskou rychlou akci rozběhl David Novák z půlky hřiště a před soupeřovou šestnáctkou posunul míč doprava Provazníkovi, ten přešel přes dva příbramské obránce a uklidil míč k bližší tyči - 0:1.
Ve 30. minutě rozehráli Příbramští trestný kop zprava centrem na zadní tyč boleslavské branky, kde pokusy o dorážku boleslavští obránci odvrátili.
Ve 34. minutě příbramský útok zprava vyvrcholil po přízemním centru Polidarovým zakončením bez přípravy k přední tyči vyrovnávacím gólem na 1:1.
Ve 36. minutě navedl David Novák zprava míč na střed a zakončil střelou, kterou Příbramští zblokovali mimo branku. Následnému rohovému kopu se domácí ubránili.

V úvodu druhé poloviny utkání byli aktivnější Příbramští, kteří zatlačili Boleslavské do jejich šestnáctky a ze dvou rohových kopů ohrozili Zemanovu branku, naštěstí bez gólového úspěchu. V 55. minutě boleslavský gólman Zeman nadvakrát zkrotil nebezpečný míč. V 61. minutě střílel Jakub Novák z pětadvaceti metrů sice tvrdě, ale nepřesně.
V 63. minutě se v nepřehledné situaci u příbramské branky nejlépe zorientoval Provazník a poslal Boleslav podruhé v tomto zápase do vedení - 1:2.
Ale netrvalo dlouho a Příbramští vyrovnali.
V 68. minutě po přetaženém centru zleva si zaběhl za boleslavské beky Šíma a ranou k tyči srovnal skóre na 2:2.
V poslední dvacetiminutovce se Boleslavští cítili opakovaně poškozováni verdikty rozhodčích, kteří evidentně neměli stejný metr při posuzování osobních soubojů. Svědčí o tom i poměr odpískaných faulů 4:25 (1:15) a nebylo tedy divu, že se boleslavští dorostenci nemohli dostat do hry.
V 78. minutě při rohovém kopu rozběhnutý Benda dal hlavou vedoucí branku Příbrami - 3:2.
V 85. minutě po centru z levé strany Provazník hlavou skóroval, ale pomezní rozhodčí Hocek odmával ofsajdové postavení a hlavní rozhodčí Šimáček vyrovnávací gól Boleslavi neuznal. V 87. minutě Boleslavští vypili příbramský kalich hořkosti do dna, když po centru zleva se Nezník trefil ranou přes celou Zemanovu branku do horního růžku - 4:2.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík byl více rozmrzelý z výkonu rozhodčího, než z výkonu svých svěřenců: „První poločas byl spíše bojovný a vyrovnaný. V úvodu jsme přežili dobrý nástup domácího týmu a dvě jeho velké šance. Následně se nám povedl rychlý protiútok a šli jsme do vedení. Soupeř v závěru poločasu vyrovnal, když jsme byli nedůslední v brankovém prostoru. Bohužel to, co se dělo po většinu druhé půle a hlavně po vstřelené brance na 1:2, se hodnotí velmi smutně. Musím uznat, že domácí tým hrál fotbalově a ukázal svoji kvalitu, ale bohužel náš tým nedostal od ligového rozhodčího Šimáčka žádný prostor vzdorovat a poprat se férově s dobrým soupeřem. Z našich hráčů musím vyzdvihnout výkon Provazníka. Z domácího týmu nám dělal největší starosti Belej."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zeman - Jakub Novák (90. Mrnka), Horák, Kalabis, Komma - Koubek, Pour (67. Křižák) - David Novák, Provazník, Moravčík (75. Para) - Šimon.

Sestava FK Příbram U19: Baran - Šíma, Puchmertl, Benda, Mezera - Janota, Nezník - Belej (84. Čížek), Hloušek (88. Pecka), Sirotek (66. Sova) - Polidar.

Góly: 34. Polidar, 68. Šíma, 78. Benda, 87. Nezník - 16. a 63. Provazník.

ŽK: Šimon, Horák, Křižák, Jakub Novák (všichni FK MB)

Rozhodčí: Šimáček - Hocek, Vnuk

Fanshop banner