Proti Spartě postrádal Uhrin u boleslavských hráčů větší nebezpečnost v ofenzívě
Klub

Proti Spartě postrádal Uhrin u boleslavských hráčů větší nebezpečnost v ofenzívě

Redakce

Druhá těsná prohra v druhém domácím mistrovském zápase generálního sportovního manažera FK Mladá Boleslav Dušana Uhrina pochopitelně netěší, stejně tak jako všechny hráče i jejich fanoušky.

„Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, přesto jsme chtěli být aktívní, což se nám dařilo, ale chybělo nám více důrazu vpředu. Do prvního gólu jsme hráli dobře, i když jsme pustili Biabianyho do šance po herní situaci, na kterou jsme hráče upozorňovali, a potom jsme nezvládli situaci před gólem. V závěru utkání jsme se tlačili do útoku, ale byli jsme neproduktivní, byli jsme málo nebezpeční. Máme před sebou nyní utkání venku a bude těžké se dostat ze stavu mínus šesti bodů, ale musíme se z toho dostat," řekl po těsné prohře se Spartou Dušan Uhrin a zdůraznil, že je potřeba dát zdravotně dohromady Chramostu a Mebrahtua, v aktuální sezóně nejproduktivnější boleslavské forvardy.

Italský šéf pražské Sparty byl samozřejmě spokojenější, než zklamaný Uhrin. „Z dosavadních soutěžních zápasů bylo vystoupení týmu v Boleslavi nejlepší. Všichni, kteří hráli, hráli za Spartu. Výhra je pro nás velmi důležitá, v Boleslavi to nebude lehké pro žádný tým," uvedl sparťanský manažer Andrea Stramaccioni, který na závěr svého vystoupení před novináři zopakoval, že v situaci, kdy Sparta vypadla z Evropy, má hráčů moc a bude tudíž současný početný kádr v nejbližších dnech redukovat. „V týmu probíhá soutěž o místa v základní sestavě a ta, která nastoupila proti Boleslavi, by se mohla blížit mým představám," prohlásil a po novinářském dotazu se vyjádřil konkrétně k Biabianymu, který přišel do Sparty nedávno a v Boleslavi nastoupil poprvé ve sparťanském dresu. „Biabiany hraje fotbal, který chci po hráčích, aby hráli, momentálně ještě nemá stoprocentní výkonnost, ale pro mě je důležitým hráčem."

Fanshop banner