Prohráli, protože neproměňovali šance
Klub

Prohráli, protože neproměňovali šance

Redakce

Na hřišti v Xaverově, kde osmnáctiletí dorostenci hráli přípravné utkání, se střelecky prosazovali pouze hráči ve slávistických dresech, Boleslavští nevyužili ani jednu ze šancí včetně pokutového kopu.

Do utkání oba týmy vstoupily aktivně a první minuty byly velmi intenzivní se šancemi na obou stranách. Ve 13. minutě se do vedení dostala Slavia využitím rychlého protiútoku s přesným zakončením k tyči - 1:0. Slávisté hráli rychle a přímočaře, ale další jejich nebezpečné situace skvěle vyřešil boleslavský brankář Barták. Ovšem na hlavičku z blízkosti po rohovém kopu nedosáhl - 2:0. Ve 31. minutě Para ve výborné příležitost hlavou přestřelil branku. Pět minut před koncem poločasu Boleslavští nevyužili pokutový kop.
Nástup do druhého dějství vyšel herně lépe Boleslavi, ale Vajgl ani Dolejší nedokázali centrované míče usměrnit do soupeřovy sítě. Rozhodující úder Slavia zasadila v 75. minutě, když její hráči využili chyby v boleslavské zónové obraně a finální fázi útoku dotáhli do zvýšení skóre na 3:0.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil byl zklamaný: „Dnes jsme si dali hlavní cíl procentuální úspěšnost v gólových příležitostech a v tomto ohledu jsme zklamaní a nemůžeme být spokojeni. Vytvořili jsme si skvělé tři příležitosti a měli výhodu pokutového kopu. Ale gól jsme nedokázali vstřelit ani jeden. Naopak v obranné fázi jsme udělali hodně chyb, které soupeř potrestal. Čeká nás hodně práce hlavně na organizaci hry a řešení situací zejména v pokutových územích."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Barták - Mrnka, Drobný, Mísař, Zmij - Dib, Böhm (46. Chládek) - Para, Pour, Bičiště (46. Dolejší) - Vjgl (62. Motyčka).

Fanshop banner