Kvalitní mezinárodní test skončil remízou
Klub

Kvalitní mezinárodní test skončil remízou

Redakce

Mezinárodní konfrontace boleslavských mladších dorostenců se zdatným dánským soupeřem, která se uskutečnila na hřišti v Roudnici nad Labem, skončila bez vítěze. Po většinu utkání byli dánští mladíci lepší a jejich šancím Boleslavští odolávali mnohdy se štěstím.

V prvním poločase již ve 3. minutě se po odraženém míči dostal ke střele jeden z dánských hráčů a boleslavskou branku přestřelil. V 10. minutě další dánská rychlá akce, tentokrát po levém křídle, vyvrcholila střelou nad Štiplovu branku. V 17. minutě boleslavský obránce Skramuský si navedl míč na střed a vystřelil mimo soupeřovu branku. Ve 23. minutě boleslavský gólman Štipl úspěšně zasáhl proti soupeřově hlavičce. Ve 38. minutě dobrou boleslavskou akci po pravé straně rozjeli Havlina s Velechovským, ale následný nebezpečný centr nedokázal nikdo z jejich spoluhráčů dohrát do brány.

Teprve ve druhém poločase padaly góly. Ve 44. minutě na Bártův ostrý centr Havlina uvnitř dánského pokutového území nedoskočil.
V 52. minutě dánský soupeř podnikl rychlou a přesnou akci středem hřiště, kterou boleslavská defenzíva nezastavila - 1:0.
V 60. minutě se Motyčka sice prosadil na levé straně, ale jeho zakončení mířilo do středu branky, kde byl připravený brankář. O pět minut později se po zpětné přihrávce dostal k zakončení z dobré pozice Gracl, jeho pokus však obránci zblokovali.
V 70. minutě Graclův přetažený rohový kop Vozáb od zadní tyče vrátil před bránu a Šmejda míč doklepl do branky - 1:1.
V 78. minutě mohl Gracl dát vítězný gól, ale po Vozábově přihrávce neproměnil velkou šanci ke skórování.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník k remíze uvedl: „Po většinu utkání jsme tahali za kratší konec. Soupeř byl pohyblivější, dostatečně technický a lepší také na míči. Několik šancí jsme přežili se štěstím nebo díky dobrým zákrokům našich gólmanů. Kupili jsme spoustu nepřesností a pak nás stálo hodně sil opětovné získání míče. Až v posledních dvaceti minutách jsme byli více nebezpeční, což nám přineslo vyrovnávací branku, kterou vstřelil po rohovém kopu Šmejda. Mohli jsme přidat i vítěznou branku, ale Gracl svoji šanci neproměnil. Vzhledem k průběhu utkání by však výhra byla nezasloužená. Zápas nám ukázal spoustu dalších věcí, na kterých musíme intenzivně pracovat."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Štipl (41. Kocmich) - Johanides, Chleborád (41. Šmejda), Baborák, Skramuský (41. Bárta) - Gracl, Žádný (41. Blažíček) - Velechovský (1. Motyčka), Mašek (41. Vozáb), Lupšák - Havlina.

Fanshop banner