Letní přípravu zahájili debaklem
Klub

Letní přípravu zahájili debaklem

Redakce

První letní přípravné utkání šestnáctiletí dorostenci jasně prohráli s libereckými vrstevníky, proti kterým se ani jednou gólově neprosadili.

V prvním poločase bezgólový stav trval půl hodiny. Ve 30. minutě po snadném obejití boleslavského obránce Chládka a následném přízemním centru Liberečtí otevřeli skóre. O deset minut později přidali velmi snadno druhý gól. Prajsovi se nepovedla malá domů, boleslavský brankář Lichtenberg sice vyběhl, ale před střetem s protihráčem uhnul, a ten do prázdné branky zvýšil na dvougólový rozdíl.
Ve druhém poločase Liberečtí přidali další dva góly. Nejprve v 56. minutě po slabém Šebestově odkopu a potom v 59. minutě. V závěru se Boleslavští sice trochu zlepšili, ale nastřelili pouze tyč liberecké branky.

"V prvním přípravném utkání jsme ztráceli spoustu jednoduchých míčů a stálo nás velké množství sil je získat zpět. V závěru utkání jsme si vytvořili tři možnosti, což však bylo málo. V obranné fázi jsme byli málo důslední a v podstatě jsme naší naivitou soupeři darovali všechny branky. Pozitivní bylo pouze to, že se můžeme jen zlepšovat," pravil po vysoké prohře trenér boleslavských dorostenců Petr Huf.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Lichtenberg (41. Šebesta) - Vlk (41. Štefan, 77. Nykodým), Zima (41. Rulc), Prajs (41. Roháček), Chládek (41. Tichý) - Václav Šámal (41. Snížek), Šára (41. Smejtek) - Nykodým (24. Kohout, 60. Pech), Rynekr (41. Konyvka), Jiří Šámal (41. Novotný M.) - Kadlec (41. Schlesinger).

Fanshop banner