V mezinárodní konfrontaci těsně neuspěli
Klub

V mezinárodní konfrontaci těsně neuspěli

Redakce

Ve velkém horku osmnáctiletí boleslavští dorostenci Boleslavi prohráli s týmem z německého města Halle na neutrální půdě v české Roudnice nad Labem.

První poločas Boleslavští zaslouženě vyhráli. První velkou příležitost Dolejší neproměnil. Ve 30. minutě se ovšem po kombinaci Dolejšího a Vajgla již skóre změnilo v boleslavský prospěch - 0:1. Náskok mohl být v poločase větší, ale Vajgl nezakončil centrovaný míč do pokutového území.

Ve druhém dějství nejprve Böhm hlavou po rohovém kopu zvýšil na 2:0, ale od 60. minuty převzali iniciativu němečtí dorostenci. Během pěti minut srovnali na 2:2. Nejprve po rychlém protiútoku a potom z přímého volného kopu. A závěru utkání po rohovém kopu a odraženém míči dokázali dokonce strhnout zápas na svoji stranu - 2:3.

Trenér mladoboleslavských dorostenců Jan Navrátil: „Se zápasem jsem byl spokojený jen do pětapadesáté minuty. Dokázali jsme úspěšně napadat rozehrávku soupeře, vytvořili si několik výborných gólových situací a vedli dva nula. Ale poté jsme nedisciplinovaností a pod únavou kupili chyby, které soupeř trestal. Soupeři jednoznačně pomohlo střídání, kterým oživil hru, když my tuto možnost neměli. I tak jsme měli zápas výsledkově zvládnout lépe. Na našem výkonu je třeba hledat pozitiva a z taktických chyb a nesouladu ve hře se poučit. V tréninkovém procesu se musíme zaměřit na hru v pokutových území, kde se o výsledku rozhoduje."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych - Mrnka, Motyčka (46. Drobný), Mísař, Zmij - Chládek, Böhm - Dolejší, Gracl (31. Velechovský), Bičiště - Vajgl.

Góly FK MB U18: Vajgl, Böhm

Fanshop banner