Přípravu v Liberci hráli nerozhodně
Klub

Přípravu v Liberci hráli nerozhodně

Redakce

V druhém letím přípravném utkání se osmnáctiletí boleslavští dorostenci rozešli s libereckými vrstevníky nerozhodným výsledkem v kvalitním střetnutím.

Atraktivní zápas s řadou příležitostí na obou stranách skončil remízou. Liberečtí začali aktivněji, ale první gól zaznamenali Boleslavští, když se ve 23. minutě trefil přesně Dolejší - 0:1. O tři minuty později Liberečtí vyrovnali, když původně centrovaný míč zapadl k zadní tyčce Hartychovy branky - 1:1. Boleslavští si v následujícím průběhu prvního poločasu vytvořili několik slibných šancí, ale řešení zakončení bohužel nepřinášelo úspěch.

Po změně stran se Boleslavští ujali opět vedení, když Pour úspěšně zakončil hezkou kombinační akci - 1:2. Liberečtí ovšem odpověděli velmi rychle a po boleslavské taktické chybě ve vlastním pokutovém území pohodlně srovnali krok - 2:2. V dalším průběhu byla k vidění útočná hra z obou stran, ale soupeři se rozešli smírně.

Trenér mladoboleslavských dorostenců Jan Navrátil: „Velmi pozitivní bylo, že jsme si vytvořili velký počet brankových příležitostí, ale k výhře nám chyběla lepší produktivita. V obranné fázi jsme splnili dobře cíl napadání rozehrávky soupeře ve vysokém bloku, které nám přinášelo zisk míče nebo možnost souboje po nekomfortní přihrávce soupeře. Ve druhém poločase se nám vytratila celková komunikace a řízení hry, což vedlo k mnoha protiútokům na obou stranách. Celkově jsem byl spokojený s intenzitou utkání, ale máme před sebou spoustu práce na taktickém myšlení a řešení herních situací."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych - Jakub Novák, Mrnka, Mísař, Zmij - Chládek, Böhm - Para, Pour, Dolejší - Vajgl.

Góly FK MB U18: Dolejší, Pour

Fanshop banner