Čtyřmi góly zdolali vrchlabského protivníka
Klub

Čtyřmi góly zdolali vrchlabského protivníka

Redakce

V přípravném utkání hraném při letním soustředění Lánově u Vrchlabí osmnáctiletí dorostenci o svém jasném vítězství rozhodli již v prvním poločase.

Od úvodních okamžiků si boleslavští dorostenci díky vysokému napadání soupeře vynutili trvalý tlak a připravili spoustu brankových příležitostí. Již ve čtvrté minutě vstřelil úvodní branku Milner, když využil skvělé asistence Vajgla - 0:1. O deset minut později proměnil samostatný únik na vrchlabského brankáře Vajgl - 2:0. Střelci předchozích dvou gólů skvěle kombinovali i při třetí brance, když vyřešili ukázkově situaci dva na jednoho a Milner zvýšil na 3:0. V dalším průběhu první půle si ještě mladoboleslavští vytvořili několik příležitostí, ale skóre v poločase už nezměnili.

Ve druhém dějství pokračovali boleslavští dorostenci v útočné převaze. Gombáš měl dvakrát možnost zvýšit náskok při samostatných únicích, ale neuspěl ani jednou. Vrchlabí mohlo naopak snížit, ovšem dobře chytající Štipl udržel čisté konto. V poslední minutě na konečných 4:0 zvýšil zakončením boleslavské akce do prázdné branky Bičiště.

Trenér mladoboleslavských dorostenců Jan Navrátil: „Celý tým zasloužil pochvalu za pochopení smyslu a cílů utkání, které byli schopni i realizovat. Bylo velmi pozitivní, že jsme si vytvořili spoustu příležitostí, jen byla škoda, že jsme využili pouze čtyři. V obranné fázi se nám dařilo vysoko a trvale napadat soupeře. Ve druhém poločase si sice Vrchlabští vytvořili několik šancí, ale celkově jsme si výhru zasloužili. Věřím, že v nastavené cestě budeme pokračovat."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych (46. Štipl) - Mrnka, Pátek, Mísař, najman (62. Vajgl) - Böhm, Pour - Para, Chládek (46. Gombáš), Milner (46. Bičiště) - Vajgl (46. Dolejší).

Góly: Milner, Vajgl, Milner, Bičiště

Fanshop banner