Ve středu odlétáme do Albánie, kde ve čtvrtek hrajeme proti Skënderbeu Korçë
Klub

Ve středu odlétáme do Albánie, kde ve čtvrtek hrajeme proti Skënderbeu Korçë

Redakce

Odveta třetího předkola Evropské ligy KF Skënderbeu Korçë - FK Mladá Boleslav se hraje ve čtvrtek 3. srpna 2017 od 20 hodin na hřišti Elbasan Areny. Boleslavští k utkání nastoupí s těsným jednogólovým náskokem po domácí výhře 2:1. Postup do poslední vyřazovací fáze Evropské ligy jim zaručí jakákoliv výhra i remíza.

Mladoboleslavská fotbalová výprava ve středu 2. srpna dopoledne odletí z Prahy do albánského hlavního města Tiranë a v ten samý den odpoledne tým FK Mladá Boleslav absolvuje předzápasový trénink v místě konání čtvrteční odvety 3. předkola Evropské ligy. Je jím město Elbasan, které je z albánské metropole Tirany vzdálené přibližně šedesát kilometrů směrem do vnitrozemí a se sto tisíci obyvateli patří k největším v Albánii (více obyvatel má jen Tiranë, Durrës a Shkodër). Místní Elbasan Aréna pochází z roku 1967, ale v roce 2017 prošla modernizací za 5,5 milionu euro, aby splňovala požadavky UEFA na konání mezinárodních fotbalových utkání. Svá utkání zde hraje albánská reprezentace. Jeho současná kapacita je 12800 míst.

KF Skënderbeu Korçë je sedminásobný albánský mistr a pětinásobný vítěz albánského poháru. Na mezinárodní scéně se nejvýrazněji prosadil na podzim 2015 postupem do základní skupiny Evropské ligy. V letošních předkolech Evropské ligy postupně přešel bez prohry přes andorský UE Sant Juliá a kazachstánský FK Kairat Almaty. Poprvé prohrál až v Mladé Boleslavi, která před tím vyřadila irský Shamrock Rovers výhrami venku 3:2 a doma 2:0.

Program zápasů KF Skënderbeu Korçë v letošních předkolech Evropské ligy

První předkolo EL ve čtvrtek 29. června 2017: KF Skënderbeu Korçë - UE Sant Juliá 1:0 (Latifi)
Odveta prvního předkola EL ve čtvrtek 6. července 2017: UE Sant Juliá - KF Skënderbeu Korçë 0:5 (Latifi 2, Vujovič, Adeniyi, Vangjeli)
Druhé předkolo EL ve čtvrtek 13. července 2017: FK Kairat Almaty - KF Skënderbeu Korçë 1:1 (Gohou -Nimaga)
Odveta druhého předkola EL ve čtvrtek 20. července 2017: KF Skënderbeu Korçë - FK Kairat Almaty 2:0 (Lilaj, Plaku)
Třetí předkolo EL ve čtvrtek 27. července 2017: FK Mladá Boleslav - KF Skënderbeu Korçë 2:1 (Chramosta, Jánoš - Latifi)
Odveta třetího předkola EL ve čtvrtek 3. srpna 2017: KF Skënderbeu Korçë - FK Mladá Boleslav ?:?

Fanshop banner