Brzké vedení pokazili hrubými chybami
Klub

Brzké vedení pokazili hrubými chybami

Redakce

V červencovém přípravném utkání boleslavští mladší dorostenci prohráli s libereckými vrstevníky, ačkoliv brzy vedli. V následujícím průběhu však další šance neproměnili a navíc chybami nabídli soupeři příležitosti k otočení skóre.

První poločas začali Boleslavští velmi dobře a brzy šli do vedení.
Ve 3. minutě Plotnárek vybojoval rohový kop, ten rozehrál Mašek a hlavou se prosadil Blažíček - 1:0.
O minutu později mohl Lupšák navýšit boleslavské vedení, avšak samostatný nájezd neproměnil. V 9. minutě po Maškově krásné přihrávce Plotnárek v šanci minul branku. Ve 14. minutě po pokažené boleslavské standardní situaci vyrazili Liberečtí do brejku a Novákovu chybu napravil až brankář Absolín. Ve 20. minutě Blažíček získal míč ve středu hřiště a následnou střelu namířil nad libereckou branku. Ve 35. minutě po Velechovského centru z pravé strany Maškovu střelu stihli liberečtí obránci zblokovat.
Ve 36. minutě velkou chybu boleslavského stopera Bárty hosté využili k vyrovnání skóre na 1:1.

Ve druhém poločase herně neurovnaném získali Liberečtí vedení, které se boleslavským dorostencům nepodařilo přes veškerou snahu dorovnat. Ve 48. minutě po Plotnárkově centru z levé strany se ocitl ve velké šanci Motyčka, ovšem místo střely zvolil kličku a branka z toho nebyla.
V 53. minutě liberecký útočník vystihl Skramuského malou domů a tuto velkou defenzivní chybu potrestal brankou - 1:2.
Hned v následující minutě mohl skóre srovnat Lupšák, který běžel po Blažíčkově přihrávce sám na libereckého brankáře, ale šanci neproměnil. V 58. minutě Plotnárkovu akci z levé strany nedokázali Motyčka ani Lupšák úspěšně dohrát, když soupeřovi obránci vykopávali opakovaně míč z prázdné branky. V 60. minutě po Lupšákově přihrávce Plotnárek neproměnil další boleslavský samostatný nájezd. V 68. minutě Boleslavští chybovali v rozehrávce, naštěstí v poslední chvíli gólovou šanci soupeře odvrátili.

Trenér boleslavských mladších dorostenců Jan Páník po prohře řekl: „Začátek utkání byl z naší strany velmi dobrý a během patnácti minut jsme měli čtyři dobré příležitosti, proměnili jsme však pouze jedinou. Hráli jsme rychle a jednoduše. Po dvaceti minutách jsme však polevili, soupeř zvýšil agresivitu a hru tím pádem vyrovnal. Velkou chybou jsme soupeři nabídli vyrovnávací branku. Ve druhém poločase byla hra neurovnaná. Začali jsme prohrávat hodně osobních soubojů, soupeř se dostal více do hry a po naší další velké chybě v rozehrávce se dostal do vedení. Až do konce zápasu jsme se snažili o vyrovnání, ale v ofenzivě nám chybělo více kvality a přesnosti."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Absolín - Johanides (41. Baborák), Bárta (41. Chleborád), Šmejda (61. Bárta), Patrik Novák (41. Skramuský) - Blažíček (61. Johanides), Žádný (41. Gracl) - Velechovský (41. Motyčka), Mašek (61. Žádný), Plotnárek (61. Patrik Novák) - Lupšák (61. Velechovský).

Gól FK MB U17: Blažíček.

Fanshop banner