Mistrovskou sezónu zahájili výhrou
Klub

Mistrovskou sezónu zahájili výhrou

Redakce

V prvním mistrovském utkání nového ročníku Juniorské ligy 2017-18 si Boleslavští připsali tři body výhrou bez inkasovaného góly v souboji s tradičním severočeským soupeřem.

První poločas začali Boleslavští aktivně a první útočný pokus vyvrcholil Ladrovým centrem, který však jablonecký stoper Kouřil odvrátil. Jablonečtí poprvé zahrozili v 19. minutě, ale Pleštilův střelecký pokus včas zablokoval Takács a ani následný roh boleslavskou branku neohrozil.
Ve 32. minutě výhody rohového kopu využili Boleslavští ke vstřelení vedoucího gólu, který dal z pár kroků Klíma - 0:1.
Jablonečtí odpověděli ve 34. minutě trestným kopem Kučery, který snadno zlikvidoval brankář Jedlička. Ve 37. minutě boleslavský Nečas nezpracoval nadějnou přihrávku za soupeřovou obranou a akci zakončil nepovedenou střelbou z úhlu. Ve 41. minutě Kouřilova rána proletěla mimo boleslavskou branku u levé tyče. Těsně před koncem poločasu jablonecká defenzíva srazila Nečasovu střelu do rohu.

Druhý poločas pokračovali Boleslavští v útočné aktivitě. Už ve 46. minutě se do šance řítil Nečas, ale nepovedlo se mu zamýšlené zakončení. V příští minutě Dohnalíkův samostatný únik završený střelbou vychytal jablonecký gólman Richter. V 57. minutě Klíma zazvonil na tyč jablonecké branky a zanedlouho už Boleslavští zvýšili na dvougólový rozdíl.
V 61. minutě po pravé straně utekl Vukadinovič a z jeho přesné přihrávky se po dvou minutách pobytu na hrací ploše střelecky prosadil Daniel Novák - 0:2.
V 70. minutě Ladrova střela postrádala důraz a Richter ji snadno zkrotil. V 73. minutě Jedlička spolehlivým zákrokem uhájil čisté boleslavské konto při Schönově šanci. V 81. minutě Schönova rána přeletěla boleslavské břevno. Boleslavští v závěrečných minutách vedení uhlídali a z prvního mistráku nového ročníku Juniorské ligy si připsali tři body.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Jedlička - Zabilanský, Klíma, Khünel, Keresteš - Takács (46. Kopa), Levin (70. Vejr) - Vukadinovič, Ladra, Nečas (59. Daniel Novák) - Dohnalík.

Sestava FK Jablonec U21: Richter - Holeš, Kouřil, Janetzký, Díl (59. Schön), Pleštil (85. Dostál), Hlůže, Haitl, Kučera, Kubista (86. Vitkovič), Houser (46. Krištof).

Góly: 33. Klíma, 61. Daniel Novák

Rozhodčí: Lerch - Flimmel, Novák

Fanshop banner